• Het opleidingsorkest heeft momenteel zo'n twintig leerlingen.

    Eigen foto
  • Fanfarecorps Excelsior in 1922.

    Eigen foto

Fanfarecorps Excelsior viert jubileumjaar

PUTTEN Fanfarecorps Excelsior Putten bestaat in 2019 honderd jaar en wil dit met de inwoners van Putten vieren. Komend jaar zullen diverse muzikale activiteiten worden georganiseerd, waaronder de Taptoe Putten op zaterdag 15 juni met mooie topkorpsen op het terrein van SDC Putten.

Aftrap van het jubileumjaar was op 3 januari op de Nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Putten, waarbij Excelsior zich, inclusief het opleidingsorkest, presenteerde aan het aanwezige publiek.

AANMELDEN Excelsior is, na een dip qua leden van een aantal jaren geleden, weer op de goede weg en bestaat momenteel weer uit ruim vijftig muzikanten. Het opleidingsorkest bestaat momenteel uit ongeveer twintig leerlingen die verdeeld zijn in verschillende klassen. In februari wil de vereniging hier nog een klas aan toevoegen indien zich genoeg nieuwe leerlingen aanmelden. Wie belangstelling heeft, kan zich aanmelden via de contactgegevens op de website of langskomen tijdens één van de repetitieavonden in Stroud op de dinsdagavond.

SPECIALE WEBSITE Ter ere van het jubileumjaar heeft Excelsior ook een speciale website (www.excelsior100jaar.nl) gemaakt, waarop het hele jaar door informatie zal worden gedeeld over de historie en actualiteit van de vereniging via foto’s, krantenberichten en dergelijke.

Het eerstvolgende grote optreden van Excelsior is het voorjaarsconcert dat op zaterdag 9 maart wordt gegeven in MFC Stroud.