• Van link naar rechts: Bertine Dekker (het Zwaluwennest), Danielle Achterstraat (JongPutten), Janneke Meerman (Kindcentrum Putten), Laura Vos (Kiekeboe) en Simone Elzerman (JongPutten)

    JongPutten

Feestelijke DrinkWaterweken voor kinderen van 0-4 jaar

PUTTEN De Drinkwaterweken bij de Puttense kinderdagverblijven en BSO's zijn deze week van start gegaan. Van 17 tot 30 juni wordt er samengewerkt om het drinken van water te stimuleren en zoete drankjes te laten staan.

Kinderopvang Kiekeboe, Kindcentrum Putten, Agrarische Kinderopvang Kukelekú, Peuteropvang 't Zwaluwennest en BSO De Regenboog besteden gezamenlijk extra aandacht aan het drinken van water. ,,Water is lekker om te drinken, bevat geen calorieën, is puur natuur en is overal gratis verkrijgbaar", schrijft JongPutten in een persbericht. ,,Het drinken van water is een goed alternatief voor zoete drankjes die vaak veel suiker bevatten en kunnen leiden tot overgewicht en tandbederf." 

Gedurende de twee weken komt er elke dag een andere water-activiteit aan bod. ,,We gaan educatief, creatief en sportief aan de slag met water", vertelt Bertine van Peuteropvang 't Zwaluwennest. JongPutten heeft samen met alle partners verschillende activiteiten rondom het thema 'water' bedacht, waar de leidsters samen met de kinderen mee aan de slag gaan.

Dit jaar dagen veel leidsters ook zichzelf uit met waterdrinken. ,,Wij doen met heel ons team mee met de #7dagenwaterchallenge. We proberen een week lang zonder koffie, frisdranken, sapjes, koffie of alcohol te doen. Wij moeten immers een goed voorbeeld geven naar alle kinderen", geeft  Laura Vos van kinderopvang Kiekeboe aan. 

BEREIK  Door de handen in één te slaan worden met de DrinkWater campagne maar liefst 10 locaties en 30 groepen bereikt. Simone van JongPutten is tevreden over het bereik; ,,We zijn erg blij met deze samenwerking, op deze manier bereikt het DrinkWater thema in een korte tijd honderden kinderen én hun ouders."