• Boom In' Putten

Festival Boom In' Putten gaat door

PUTTEN Het evenement Boom In' Putten mag dit jaar rekenen op een garantiebedrag van vijfduizend euro van de gemeente Putten. Hierdoor is de organisatie verzekerd dat het festival kan doorgaan.

Wijnand Kooijmans

De organisatoren, VVV Putten en Cultuurkust, hebben in een gesprek met wethouder Roelof Koekkoek hun zorgen geuit over de financiering. Het festival vindt dit jaar plaats 14 en 15 juli. Veel bezoekers kwamen de afgelopen twee jaar op het festival af. Daarnaast is er sprake van een grote betrokkenheid van ondernemers, bedrijven en Puttenaren die zich als vrijwilliger voor het festival inzetten. Financiële bijdragen worden onder meer geleverd door het Winkelcentrum Putten (WCP) en Cultuurpact.

TOERISTEN Volgens het college van burgemeester en wethouders moeten de organisatoren de komende jaren wel meer toeristen de mogelijkheid bieden een kaartje voor de vrijdagavond te kunnen kopen. Daarnaast moet het festival meer worden gekoppeld aan de Veluwe promotie via Visit Veluwe. Ook moeten de organisatoren voor de toekomst op zoek naar andere financieringsbronnen. Voor dit jaar is wel een garantiebedrag toegezegd.

VOORVERKOOP De vrijdagavond wordt entree geheven. Bezoekers betalen voor een ticket in de voorverkoop bij de VVV 12,50 euro, op de avond zelf wordt 15,00 euro gevraagd. Het festival speelt zich deze avond af op het Weitje van het landgoed Schovenhorst. Bekend is dat Gerson Main gaat optreden. Verder zijn er kampvuren voor de bezoekers.

PROGRAMMA De zaterdag in het centrum van Putten is de toegang vrij. Het evenement in het centrum is van 13.00 tot 17.00 uur. Er zijn kindervoorstellingen, maar ook de nodige podia voor optredens van artiesten. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt.