• Archief BDU

Files en ongemak door vele wegwerkzaamheden

PUTTEN Inwoners van Putten worden geteisterd door wegwerkzaamheden. Op drie plaatsen in de gemeente wordt het wegdek aangepakt, maar dit zorgt voor veel files en ongemak.

Maranke Pater

Op dit moment zijn er drie locaties waar het verkeer vanwege wegwerkzaamheden wordt omgeleid.Op de N798, de Nijkerkerstraat, tussen Putten en Nijkerk wordt nog tot 2 december groot onderhoud aan de weg gepleegd door de provincie. De Donkeresteeg wordt aangepast in een bocht en er worden drempels aangelegd door de gemeente tussen de Meskampersteeg en de Hogesteeg.

BESTEMMINGSVERKEER Vooral inwoners van het buitengebied hebben last van deze twee omleidingen. Een bewoner van de Oude Nijkerkerweg vertelt dat het voor hem nog een hele puzzel is om komende weken naar Flevoland te rijden, zonder al te verl om te rijden. ,,Alle wegen zijn tegelijk afgesloten en ik kan nu ook niet het viaduct meer nemen in de polder bij de Waterweg, aangezien die nu opeens alleen voor bestemmingsverkeer is, terwijl ik die weg al zes jaar elke dag rijd. "

NIJKERKERWEG Als de werkzaamheden aan de Donkeresteeg zijn afgerond beginnen de werkzaamheden aan de Nijkerkerweg. De Oude Nijkerkerweg, een gedeelte van de Roosendaalse en Huinerbroekweg zullen een grote onderhoudsbeurt krijgen. Vanuit Putten richting het station en de snelweg zijn wegen ingesteld op een snelheid 30 kilometer ,iets wat een inwoner van de wijk Bijsteren mateloos irriteert. ,,Die 30 kilometer is belachelijk, het verkeer schiet gewoon niet op. Het duurt voor mij heel lang voordat ik op mijn werk in Harderwijk ben." Tegen het centrum aan is de Roosendaalseweg afgesloten tussen de Van Geenstraat en de Engweg vanwege een reconstructie van de gemeente die nog tot en met 18 november duurt.

Er zijn al tientallen klachten binnengekomen bij de gemeente, waarvan een groot deel over de afsluiting van de N798/Nijkerkerstraat gaat. Omdat dit een provinciale weg betreft zijn de klagers doorverwezen naar de provincie.

Een woordvoerder van de gemeente meldt: ,,Bij de overige klachten is, afhankelijk van de aard, uitleg over de werkzaamheden en de planning gegeven en vragen over de bereikbaarheid beantwoord." Een troost is dat met het onderhoud aan de wegen de verkeersveiligheid volgens gemeente en provincie zal toenemen.