Flevonice als afsluiting JOGG-campagne Natúúrlijk Samen Spelen

PUTTEN Een bezoek aan Flevonice in Biddinghuizen is zaterdag 25 juni het slot van de campagne 'Natúúrlijk Samen Spelen!' van Jongeren op gezond gewicht Noord-Veluwe. In de afgelopen weken werden de kinderen van 4 tot en met 12 jaar samen met hun moeders gestimuleerd om vaker te bewegen. In iedere gemeente zijn spelmiddagen georganiseerd om te laten zien dat spelen en lekker met elkaar bezig zijn de gewoonste zaak van de wereld is.

Als afsluiting van de regionale campagne kunnen kinderen zich samen met een ouder of verzorger opgeven voor het gratis evenement bij JOGG-partner Flevonice in Biddinghuizen! De dag staat in het teken van bewegen en spelen.

Vanuit elke gemeente in de regio vertrekt er om 9.30 uur een bus naar Flevonice. Rond 10.30 uur verzorgt Kidz DJ een warming-up. Daarna starten diverse spellen: glijbaanestafette, foot-golf, botenrace, Kids Obstacle Run, auto pull en nog veel meer leuke activiteiten. Rond 14.00 uur brengt de bus iedereen weer terug naar eigen gemeente.

Aanmelden kan nog bij de lokale JOGG-organisatie: Elburg, wiel.nl, e-mail tim.jansink@wiel.nl; Ermelo, jogglikeermelo.nl, info@joggermelo.nl; Harderwijk, jogg-harderwijk.nl, k.doesborgh@harderwijk.nl; Nunspeet, nunspeetbeweegt.nl, rreijers@arendnunspeet.nl; Oldebroek, goedbezigoldebroek.nl, rhuberts@oldebroek.nl; Putten, jongputten.nl, jong@putten.nl.

Er is een onderzoek gedaan onder moeders van kinderen in deze regio en daaruit is gekomen dat met name het 'natuurlijke' (in de natuur) en het 'samen' (ouder en kind, kind en kind) bij bewegen voor moeders en kind belangrijk is. Door middel van de spelmiddag werden spelideeën gegeven. Daarnaast zijn er veertig spelbeschrijvingen te downloaden van de lokale JOGG-websites.

De campagne hoort bij de aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en wordt georganiseerd door de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. JOGG wil met diverse lokale activiteiten een omgeving creëren waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. De JOGG-gemeenten werken hierin regionaal samen met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners. Mede mogelijk gemaakt door provincie Gelderland en Regio Noord-Veluwe.