• Lex van Lieshout / ANP XTRA

Floor for Life doneert 75.000 euro aan Villa Joep

PUTTEN De Puttense Stichting Floor for Life doneert 75.000,- euro aan Villa Joep, het fonds dat onderzoek naar neuroblastoom financiert. De donatie vond gisteren, dinsdag 27 maart, plaats; de dag dat Floor van Til 8 jaar oud geworden zou zijn. Floor overleed op 10 augustus 2016 aan de gevolgen van neuroblastoom kinderkanker.

Kort nadat in december 2014 bij Floor de diagnose neuroblastoom werd gesteld, werden in Putten de eerste acties georganiseerd om geld bijeen te brengen. De Stichting Floor for Life werd opgericht om acties en geldstromen te coördineren. Geld was nodig om de reis-en verblijfkosten en het ontbreken van inkomsten te vergoeden voor een zeven maanden durend verblijf in Philadelphia voor Floor, haar ouders, broers en zus zeven maanden naar de Verenigde Staten.

In Philadelphia onderging Floor een immunotherapie die haar overlevingskansen moest vergroten. Tijdens onderzoeken aan het eind van de behandeling in Philadelphia bleek de neuroblastoom op nieuwe plekken te groeien. De familie kwam eind juni 2016 halsoverkop terug naar Putten. Op 10 augustus overleed Floor. Ze werd 6 jaar.

RESTEREND BEDRAG In totaal is meer dan 200.000 euro ingezameld met acties in heel Nederland en zelfs daarbuiten. Daarmee is veel meer ingezameld dan nodig was voor de dekking van kosten.

In lijn met de statuten van de stichting wordt een groot deel van het resterende bedrag gedoneerd aan Villa Joep. Deze organisatie zet honderd procent van de donaties in voor onderzoek naar neuroblastoom. De onderzoeken vinden onder andere plaats in het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.

Na de donatie beheert de stichting nog ongeveer 15.000,- euro. Dat bedrag wordt op een later tijdstip besteed aan andere kinderkankergerelateerd doelen.