• Archief BDU Media

Geen standplaats voor verkoop biologische friet

PUTTEN El Bolo krijgt geen vergunning voor het innemen van een standplaats op het pleintje bij van Ganswijk Mode op de hoek van de Kerkstraat met de Dorpsstraat. Het gaat om de verkoop van biologische friet en speciale broodjes. Burgemeester en wethouders van Putten vinden het geen geschikte locatie, ook al gaat het om een periode van drie maanden.

Wijnand Kooijmans

Op dit moment maakt El Bolo gebruik van een standplaats bij de Albert Heijn op de vrijdag en zaterdag. De eigenaar wil echter graag verhuizen en wordt daarbij gesteund door zowel het winkelend publiek als winkeliers. Ze zien de wagen als een blikvanger. De locatie is geen standplaatslocatie binnen Putten. Het pleintje maakt wel onderdeel uit van het zogenoemde Kramenplan waarvan gebruik wordt gemaakt bij diverse evenementen in het centrum. Ook wordt de locatie wel gebruikt als terras door restaurant De Heerdt.

De adviseur ruimtelijke kwaliteit van de gemeente Putten vindt de voorgestelde locatie niet geschikt voor een mobiel verkooppunt. Het gaat, zo geeft hij aan, om een belangrijk knooppunt en pleintje in het centrum van niet al te grote omvang. Een busje als verkooppunt overheerst de aangrenzende gebouwen en doorkruist de zichtlijnen. Wat hem betreft kan de plek alleen worden ingezet op speciale (feest)dagen maar niet als dagelijks verkooppunt.

Voor het college speelt mee dat direct naast de aangevraagde locatie al een standplaatslocatie aanwezig is waarvan incidenteel gebruik wordt gemaakt, Twee standplaatslocaties dicht naast elkaar wordt niet als wenselijk gezien.

Burgemeester Henk Lambooij: ,,Dit gaat ten koste van het uiterlijk aanzien van de gemeente. Daarom verlenen wij de aangevraagde vergunning niet."