• Putten werkt aan vitale vakantieparken. Permanente bewoning past niet binnen dit beleid.

    BDU archief

Geen wijziging in beleid rond permanente bewoning

PUTTEN Twee recente situaties rond de aanpak van de permanente bewoning zijn voor de gemeente Putten geen reden het beleid te wijzigen. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Roelof Koekkoek naar aanleiding van een zelfmoordpoging en de dreigende uitzetting van een hoogbejaarde bewoner van een vakantiewoning. Wethouder Koekkoek is wel geschrokken van de zelfmoordpoging. Ook al was het de druppel die de emmer deed overlopen omdat ook andere problemen een rol speelden. Voor de hoogbejaarde Puttenaar is inmiddels een passende oplossing gevonden.

Wijnand Kooijmans

De dreiging dat ze uit hun vakantiewoning moeten was voor de echtgenote van Henk van Driel reden een zelfmoordpoging te doen. Door een ongeval heeft ze een angststoornis opgelopen en PTTS.

De brief was niet aan henzelf gericht maar aan de eigenaar van het park waar zij de vakantiewoning van huren. Hierin werd hem gedreigd met een dwangsom van tienduizend euro indien de permanente bewoning van vakantiewoningen op zijn park niet werd stopgezet. Dat was voor de parkeigenaar reden de permanente bewoners te sommeren uit hun woning te vertrekken.

Van Driel is open over de zelfmoordpoging omdat hij het belangrijk vindt dat de gemeente Putten moet weten welke schade zij met hun acties aanrichten. Zijn echtgenote is inmiddels aan de beterende hand. Hij erkent dat meerdere problemen een rol hebben gespeeld bij de wanhoopsdaad.

BRIEF Zeger Wijnands jr. schreef een brief aan de gemeenteraad nadat zijn hoogbejaarde vader een brief ontving waarin werd aangegeven dat hij voor 1 september zijn chalet op een Puttens vakantiepark moest verlaten. Hij vroeg hierin de raad het college van burgemeester en wethouders tot de orde te roepen.

In de jaren negentig hebben de ouders van de briefschrijver zelf een nieuw chalet laten plaatsen op het betreffende park. Wijnands jr. heeft er zelf ruim een jaar gewoond nadat hij trouwde. Daarna gingen vanaf 1998 zijn ouders er wonen. Inmiddels is zijn moeder overleden en heeft zijn vader daar een vertrouwd stekje.

TOEVOEGING Volgens Zeger lenen de chalets zich prima voor permanente bewoning, Hij wijst erop dat chalets die eerder te koop werden aangeboden altijd werden voorzien van de toevoeging 'permanente bewoning toegestaan.' Dat werd ook gedoogd tot ineens tot een streng handhavingsbeleid werd gekozen.

Wethouder Koekkoek zegt inmiddels met betrokkenen te hebben gesproken. Wijnands sr. mag blijven wonen tot een nieuwe woning gereed is. ,,Zoals wij altijd open staan voor tijdelijk gedogen wanneer een oplossing in het verschiet ligt." In totaal zijn rond de 1.500 aanschrijvingen de deur uitgegaan waarvan een groot deel is opgelost.