• Archief BDU Media

Gemeente sluit overeenkomst met Dierenambulance Putten-Barneveld

PUTTEN Het college van burgemeester en wethouders van Putten heeft besloten per 1 januari een overeenkomst aan te gaan met Stichting Dierenambulance Putten-Barneveld.

De dierenambulance fungeert als het centrale meldpunt en regelt de opvang voor gevonden en vermiste zwerfdieren in de gemeente Putten. De dierenambulance houdt hiervan een registratie en administratie bij. De dierenambulance vervoert (gewonde) zwerfdieren zonder eigenaar, dood of levend, naar het dierenasiel Levenslust in Barneveld. De gemeente betaalt hiervoor een vaste vergoeding per jaar.

Op basis van de gevoerde gesprekken met Stichting Dierenambulance Putten-Barneveld ziet het college de toekomstige samenwerking met vertrouwen tegemoet. De Dierenambulance Putten-Barneveld is vanaf 1 januari bereikbaar via tel. 06-55797850.

Tot en met 31 december 2017 heeft de gemeente een subsidieovereenkomst met Dierenambulance Nijkerk en omstreken. De dierenambulance heeft zich de afgelopen jaren onvoldoende aan de gemaakte afspraken gehouden. Ondanks diverse gesprekken heeft dit niet tot het gewenste resultaat geleid. Dit was voor de gemeente aanleiding om de subsidieovereenkomst niet te verlengen. De Dierenambulance Nijkerk en omstreken is hiervan in december 2016 schriftelijk op de hoogte gebracht.