• Gemeente Putten

Gemeente wil ambities toerisme aanscherpen

PUTTEN Sluit je ogen en laat je fantasie werken, zo begon het Dromenlab Putten begin februari op landgoed Schovenhorst. Belanghebbenden in de toeristische sector waren door VVV Putten en de gemeente uitgenodigd om zich te buigen over het toerisme. 'Waar zijn we goed in? Wat kan beter? Wie zijn onze gasten? Waar liggen kansen? Welke acties kunnen we (samen) ondernemen' waren vragen die de gemeente graag beantwoord zag.

Ruim dertig betrokken Puttenaren gaven gehoor aan de oproep mee te denken: horecaondernemers, toeristische ondernemers, terreinbeheerders, marketeers en beleidsmakers. Het resultaat van de dag is vastgelegd in een beeldend verhaal, het Dromenboek Putten. 

Duidelijk werd dat Putten als onderdeel van de Veluwe wordt gezien. De waterkant geeft extra karakter en kansen voor recreatie. Daarbij is men trots op het dorp met zowel traditie als dynamiek en bovenal vol vriendelijkheid. Het gastvrij zijn voor toeristen zit in het bloed, zo bleek. De bestaande gast wordt gekoesterd; de actieve senioren en de gezinnen die de gemeente Putten al jarenlang weten te vinden. Daarnaast is vrij gedacht over nieuwe doelgroepen. De stedeling die rust zoekt en geniet van wellness in een natuurrijke omgeving én de meer avontuurlijke, actieve en sportieve recreant.

AANSCHERPEN ,,Zoveel enthousiasme en betrokkenheid, dat kan maar één ding betekenen: we gaan door. Door met het aanscherpen van onze ambitie op het gebied van toerisme, door met het benoemen van gezamenlijke projecten en vooral dóór met samenwerken", belooft de gemeente.

WERKGROEP Onder leiding van VVV Putten en de gemeente wordt nu een werkgroep samengesteld om een en ander verder uit te werken. De voorlopige resultaten worden in een tweede Dromenlab na de zomervakantie uitgebreid gespiegeld aan de bredere groep betrokken Puttenaren.

Het Dromenboek is te vinden op www.putten.nl/Ondernemers/Samenwerken_aan_toerisme.