• Archieffoto gemeente Ermelo

Gemeentebelang wil rioolwateronderzoek

PUTTEN Robin Hoogendijk (Gemeentebelang) pleit opnieuw voor een rioolwateronderzoek door de gemeente Putten. Hierbij kan, zo geeft hij aan, dan worden samengewerkt met Ermelo.

Wijnand Kooijmans

Een dergelijk onderzoek moet aantonen welke drugs er worden gebruikt en in welke hoeveelheden. Want dat er drugs in Putten worden gebruikt staat voor Hoogendijk als een paal boven water. Hij drong al eerder aan op een dergelijk onderzoek maar kreeg toen alleen steun van het CDA.

Inmiddels heeft de gemeente Ermelo besloten wel een rioolwateronderzoek te houden. Dit op voorstel van CDA, ChristenUnie en SGP. Aan de hand van uitkomsten wil Ermelo beleid gaan opstellen.

Ermelo wil het onderzoek graag uitvoeren in samenwerking met de gemeente Putten. Dit omdat in ieder geval gemeten moet worden aan de grens van Putten omdat rioolwater uit deze gemeente door het riool in Ermelo stroomt. Hoogendijk wil nu weten of het Puttense college van burgemeester en wethouders bereid is te kijken of zo'n gezamenlijk onderzoek kan worden gedaan. En of hierover inmiddels al contact is opgenomen met het Ermelose college of dat dit te gebeuren staat.

Hoogendijk wil de kwestie op korte termijn aan de orde stellen in de raadscommissie Samenleving.