• Foto: Henk Merjenburgh

Gemeentebelangen wil horeca in Putten 'terug op de kaart'

PUTTEN Gemeentebelangen is er naar eigen zeggen in de donkere dagen rond Kerst op uitgetrokken om te kijken hoe het staat met de lokale horeca. ,,Het viel ons op dat het hier in Putten met name op vrijdag- en zaterdagavond erg rustig is. Wij wilden weten waar onze jeugd dan heen gaat."

De lokale partij bezocht daarom verschillende horecabedrijven in de buurgemeenten Ermelo en Harderwijk en sprak daar met een aantal Puttense jongeren. ,,Ze gaven aan liever laat in de avond, vroeg in de nacht, naar cafés in Harderwijk en Ermelo te gaan. De voornaamste reactie: De uitgaansgelegenheden in Ermelo en Harderwijk zijn langer open en veel gezelliger."

Meer levendigheid in het centrum is ook goed voor het behoud van de winkels in Putten, vind Gemeentebelangen. ,,Bovendien vinden wij het onveilig dat grote groepen Puttense jongeren 's nachts naar Ermelo en Harderwijk fietsen. Gemeentebelangen is al in gesprek met de horecaondernemers in Putten, met de vraag welke mogelijkheden zij zien om de jeugd in Putten te houden. Ook het college wordt gevraagd hierin haar rol te nemen."

Het verruimen van de openingstijden is één van de maatregelen die Gemeentebelangen zien als oplossing en zij gaat daarom voorstellen om de openingstijden in de weekenden te verruimen.