• Foto Henk Hutten

Gescheiden in- en uitrit Sauna Drôme afgedwongen

PUTTEN Er wordt handhavend opgetreden tegen Sauna Drôme wanneer men zich niet houdt aan de voorwaarde van een gescheiden in- en uitrit voor verkeer van en naar de locatie aan de Tolweg in Putten.

Wijnand Kooijmans

Dat werd duidelijk tijdens de behandeling van het actualisatieplan voor het westelijk buitengebied van Putten. De gescheiden inrit was ook aangebracht, maar door eigenaar Hans Lebbink verwijderd na klachten van omwonenden. Hij gaf aan dat het gaat om een maatregel die niet komt uit zijn koker, maar is afgedwongen door de gemeente.

BEZWAREN Hij heeft, zo zegt hij, de gemeente ook vooraf gewaarschuwd dat hierdoor problemen zouden ontstaan. Onder meer door de toename van verkeer op de Poolseweg en Driesteweg. Toen bewoners bij hem hun beklag deden over het extra verkeer heeft hij de aangebrachte voorzieningen verwijderd. Dit ook vanwege de goede verstandhouding die hij steeds heeft gehad met de omwonenden. De gemeente laat wat hem betreft de oren te veel hangen naar één omwonende.

De bezwaren van omwonenden zijn niet alleen gericht tegen de toename van het verkeer, maar ook tegen de hoge snelheden waarmee op de wegen in deze omgeving wordt gereden. De toename wordt niet alleen veroorzaakt door de sauna, maar ook door de aanwezige camping, het zorgerf en agrarisch verkeer.

Namens de familie Van der Linde werd ingesproken door advocaat Ingrid Nauta. Zij geeft aan dat de familie juist heel blij is met de gedwongen gescheiden uitrit voor de sauna die in het verleden grotendeels illegaal tot stand is gekomen. Zij verwijt Lebbink de scheiding te hebben weggehaald in strijd met de vergunning. Dat maakt dat, volgens haar, de gescheiden in- en uitrit juridisch waterdicht moet worden afgedwongen.

PLICHT Handhavend optreden is zelfs een plicht, zo gaf burgemeester Henk Lambooij aan. Wethouder Nico Gerritsen geeft aan dat dit ook zeker gaat gebeuren indien de noodzaak bestaat. Ook wil hij kijken naar eventuele verkeersmaatregelen die in het gebied rond de sauna noodzakelijk zijn.

Vanuit de raad klinken ook geluiden toch een mini-camping toe te staan aan de Zuiderzeestraatweg. Wethouder Gerritsen is daartoe bereid, maar voorziet op voorhand wel problemen. Onder meer door de aanwezigheid op korte afstand van de spoorlijn Zwolle-Amersfoort. Dat kan onoverkomelijke bezwaren opleveren.