• Stephan Görtz - pullingpics.de

Geslaagd en zonnig derde lustrum Beach Pull

PUTTEN - Het is een evenement waar menig Puttenaar wekenlang naar uit kijkt: Beach Pull. Afgelopen weekend vond het derde lustrum van het evenement plaats. Een editie die verantwoordelijk was voor het nodige plezier en een sportieve strijd: ,We kijken terug op een zeer geslaagd weekend! Iedereen, van vrijwilliger tot deelnemer en alles daartussen, heeft hier zijn steentje aan bijgedragen!' aldus Evert de Graaf, voorzitter van de Beach Pull.

Angela de Graaf

Op de vrijdagavond was de aftrap van het evenement. Een goedgevulde tribune met enthousiaste bezoekers zorgde voor een goede start van het weekend. Dit bleek een voorteken te zijn voor de zaterdag, want al vroeg op de dag stroomde het terrein vol met mensen. De bezoekers van het evenement mochten zich opmaken voor spectaculaire optredens in de Beach Pull arena. Een groot deelnemersveld en twee wedstrijdbanen in topconditie waren de basis voor spannende internationale en nationale competities. Onder het genot van het zonnetje en de welbekende stemmen van de commentatoren werd het publiek voorzien van een sportieve en fanatieke strijd.

De sfeer zat er goed in op beide tribunes. Er waren zelfs bezoekers die zowel op de vrijdagavond als op de zaterdag aanwezig waren. Zo ook Wouter en Thea Rozendaal: ,Wij komen hier ieder jaar. Dit evenement mag je namelijk simpelweg gewoon niet missen. De sfeer is altijd bijzonder goed!'

Puttense trots

De Puttense teams hadden de machines natuurlijk op scherp staan voor hun thuiswedstrijd. Niet alleen voor het klassement in het Nederlands Kampioenschap, maar ook voor het Eurocup klassement. Het eerste Puttense succes kwam uit de klasse Mini Unlimiteds. Erik van Asselt pakte daar namelijk een derde plaats met The Riddle. In het kamp van The Little Bandit was er extra reden voor gejuich, want door een tweede plaats eindigde Couzijn van Heuvelen op een eerste plaats in het eindklassement van de Eurocup. In de Two Wheel Drive klasse was er ook sprake van Puttens succes. John Kraaij liet daar van zich horen met de Heart-2-Beat. De oranje machine deed haar naam eer aan, want met een schitterende finalerun sleepte het team de eerste plaats binnen.

Helpende handen

Wie bekend is met Beach Pull is ook bekend met de vele vrijwilligers van het evenement. De nodige medewerkers lopen in hun kenmerkende rode polo's van hot naar her om de wedstrijd succesvol te laten verlopen. Meer dan zestig vrijwilligers hebben er de afgelopen weken en tijdens het evenement voor gezorgd dat de organisatie van Beach Pull weer stond als een huis: ,Het is echt bijzonder hoeveel mensen ons ieder jaar weer komen helpen. Sommige vrijwilligers plannen zelfs hun vakantie rondom de Beach Pull. Op deze manier zijn zij extra beschikbaar om bij te springen waar nodig is. Daar zijn wij als organisatie erg dankbaar voor! Dit geeft vertrouwen en zorgt ervoor dat we nu alweer uitkijken naar volgend jaar!' aldus Hennie Koopman.