• Scouting Kon-Tiki kan wel wat extra meiden gebruiken.

    Kon-Tiki

Girls Only-dag bij Scouting Kon-Tiki

PUTTEN Knopen leggen, brood bakken, hutten bouwen, vuur maken – ofwel werken aan creativiteit en zelfstandigheid – al jaar en dag kunnen jongens en meisjes van alle leeftijden hiervoor terecht bij Scouting Kon-Tiki. Er is alleen één maar: het aantal vrouwelijke leden loopt behoorlijk terug en daarom organiseert de vereniging op 10 maart een open dag, speciaal voor meiden tussen de 5 en 17 jaar.

Charlotte Kroone

Bever-leidster Shanna van Grevengoed (19): ,,Wij willen graag aan iedereen laten zien hoe leuk scouting is. Het draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling, je leert out-of-the-box denken en maakt vrienden (voor het leven). Op het moment kunnen we wel wat extra meiden gebruiken, daarom de open dag. Die is niet voor niets op 10 maart, de datum sluit mooi aan bij de Internationale Vrouwendag, die twee dagen eerder is. We nodigen alle jeugdige meiden in Putten en omstreken uit naar de Girls-Only dag te komen. Je hoeft je niet aan te melden, maar het is wel leuk om je komst naar dit evenement via onze Facebookpagina aan te kondigen!"

THEMA'S Voorzitter René Klarenbeek: ,,Alles wat we bij Kon-Tiki doen hangen we op aan een aantal thema's. Een van de thema's is Open & Divers. Wat voor ons betekent dat iedereen welkom is, ongeacht je leeftijd, afkomst of niveau. Waar het bij ons om gaat is samen heel veel plezier maken én iets leren. Zo leren 'Bevers' (de jongsten) veters strikken, maken 'Welpen' lastige knopen en zetten 'Scouts' met pionierpalen een voetbaldoel in elkaar; een doorlopende leerlijn waarbij ieder met dezelfde activiteit bezig is, passend bij z'n leeftijd. Het scoutingspel is altijd weer anders en voor iedereen een uitdaging. Wel is het zo dat het spel door jongens en meiden anders ervaren wordt. Vandaar dat bij ons de jongens en meiden tussen de 7 en 15 jaar vaak gescheiden spelen. Onder de 7 en boven de 15 delen jongens en meiden wel veel interesses en draaien deze leeftijdsgroepen juist gemengd."

OPEN DAG Van Grevengoed: ,,Elke scoutingdag is anders, maar (bijna) altijd buiten, stoer en gezellig. Op de open dag proberen we daar een goed beeld van neer te zetten: je kunt bijvoorbeeld broodbakken, abseilen, Zumba-dansen, of batikken (zelf een wit T-shirt meenemen). Kom gezellig met je moeder, vriendin, nichtje, zus of buurvrouw naar de open dag en laat je uitdagen. Je kunt namelijk wel horen of lezen over scouting, het beste is toch om 't zelf een keer te ervaren. Zelfs als je denkt 'Dit is niets voor mij', dagen we je uit om zaterdag 10 maart tussen 13.00 en 16.00 uur even langs te komen."