• ANWB

Gratis fietsverlichting repareren in Putten

PUTTEN De gemeente Putten organiseert in samenwerking met de plaatselijke fietsenmakers, de politie en Veilig Verkeerd Nederland afdeling Ermelo-Putten een dag waarop inwoners van de gemeente Putten hun fietsverlichting gratis kunnen laten repareren. Deze dag zal plaatsvinden op vrijdag 27 oktober 2017 van 13.30 tot 17.30 uur in de gemeente Putten.

Er is dit jaar geen gezamenlijk reparatiepunt op het Fontanusplein. Alle fietsenmakers repareren de fietsverlichting vanuit hun eigen winkel. De inwoners kunnen bij de volgende locaties terecht:

-BCE Bikes, Papiermakerstraat 9

-Geurts Tweewielers, Telgterweg 8

-Kleijer Tweewielers, Huinerschoolweg 2

-Ligtrink2wielers, Garderenseweg 5

-H. Pothoven Tweewielers, Dorpsstraat 107

Met gratis repareren worden eenvoudige handelingen bedoeld als het vervangen van het snoer en de lampjes. Bij grotere reparaties aan de verlichting worden alleen de materiaalkosten in rekening gebracht. Dit wordt natuurlijk van tevoren bekend gemaakt.

De reparatiedag is onderdeel van de fietsverlichtingscampagne waarbij de politie extra controleert op het voeren van verlichting. Nu de donkere maanden weer zijn begonnen schenken politie, Veilig Verkeer Nederland en andere organisaties weer volop aandacht aan het voeren van verlichting in het verkeer. Ook het politieteam Putten heeft de controle op de (fiets)verlichting op de agenda staan. Om boetes te voorkomen, worden de Puttenaren in de gelegenheid gesteld hun fietsverlichting in orde te maken.