• Enzosystems

Inbreker betaalautomaten Strand Nulde en Strand Horst voor rechter

REGIO Eind februari zijn twee mannen 's nachts staande gehouden na een reeks inbraken op Strand Nulde en Strand Horst. Ze werden op heterdaad betrapt door BOA's (buitengewoon opsporingsambtenaren) van Leisurelands bij het kraken van de kluizen van de betaalautomaten. Een van de verdachten verscheen deze week voor de rechter in Zutphen. Hij zit sinds de arrestatie in voorarrest. De eis van de Officier van Justitie bedraagt 18 maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Door Leisurelands, eigenaar van 20 recreatiegebieden waaronder Strand Nulde en Strand Horst, is bij de rechter een vordering van duizenden euro's ingediend om de geleden schade te dekken. Dit bedrag zal Leisurelands op de verdachte verhalen.

Leisurelands doet altijd aangifte en is bereid tot het uiterste gaan om de daders bestraft te krijgen en de schade te verhalen. Over twee weken is de definitieve uitspraak.

De betaalautomaten waar bezoekers een uitrijkaart kopen om het parkeerterrein op de recreatiegebieden te kunnen verlaten leegt Leisurelands dagelijks. Er zit dus nauwelijks contant geld in de kluizen. Sinds de kraak is de mogelijkheid om contant te betalen op Strand Nulde en Strand Horst vervallen. Bezoekers kunnen alleen met PIN betalen.

Meer informatie op www.leisurelands.nl.