• Politie Buren

Inbreker Garderen aangehouden dankzij Whatsapp-groep

PUTTEN Via Facebook maakt de Politie Putten een aanhouding bekend die dankzij alerte buurtbewoners tot stand werd gebracht. ,,De collega's uit Garderen hebben een mooie aanhouding gedaan! Garderen ligt natuurlijk naast Putten. Wij hopen dat het bij ons nu ook rustig blijft. Neemt natuurlijk niet weg dat u bij verdachte situaties nog steeds kunt bellen. Wij hebben aanstaande nachten extra toezicht."

In de vroege ochtend van woensdag 28 september belde omstreeks 3.00 uur een melder naar de politie dat hij een alarm af hoorde gaan op de Koningsweg in Garderen. De melder had zelf de app-groep van Garderen in kennis gesteld en was ondertussen zelf ook naar buiten gelopen om te kijken wat er loos was.

Buiten zag de melder een onbekende man in de nabijheid van zijn bedrijfsbus lopen. Toen de onbekende man de melder zag, sloeg hij op de vlucht. Niet veel later vond de app-groep een voertuig in de omgeving waar de man bij was gezien. Dit voertuig hoorde ook niet thuis in de wijk.

Ter plaatse hebben de collega's de gegevens van het voertuig opgevraagd, waaruit bleek dat de tenaamgestelde vaker in verband werd gebracht met inbraken uit auto's en schuren. Gezien de situatie hebben de collega's het voertuig af laten slepen, om deze de volgende morgen aan een onderzoek te onderwerpen. Om de onbekende man op te kunnen sporen zijn we vervolgens zonder succes langs het adres gereden van de tenaamgestelde.

Na een langdurige zoekslag werd omstreeks 7.00 uur een man aangetroffen die aan het signalement voldeed van de onbekende man waar eerder melding van gemaakt was. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Ede.

Bij het doorzoeken van het voertuig werden diverse goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig waren. Van enkele goederen hebben wij echter wel het vermoeden dat ze van diefstal afkomstig zijn, maar mogelijk is hier nog geen aangifte van gedaan. Wie onlangs slachtoffer geworden van een auto- of schuurinbraak, wordt verzocht aangifte te doen bij de politie. Mogelijk gaat het om deze eigendommen.

Tevens is de politie nog op zoek naar getuigen van de inbraak in de vroege ochtend van 28 september. Voor tips: tel. 0900-8844.