• Corepics/Fotolia

Ingezonden: Waarschuwing

Met de feestdagen voor de deur en alle daarbij behorende kerstborrels, feesten en etentjes, houdt u dan rekening met het volgende; u kunt in Putten en alle omliggende dorpen niet met de taxi naar huis. Vooral tijdens de nachtelijke uren in weekenden en feestdagen kan het voorkomen dat u ergens in een door God verlaten oord strand en op geen enkele manier thuis kunt komen.

In deze tijden van enorme mogelijkheden en de voortdurende discussie over keuzevrijheid in basisbehoeften in alle lagen van de bevolking, is het ronduit belachelijk dat je op bepaalde tijdstippen gewoon niet naar huis kunt komen tenzij er voorbereiding is getroffen namelijk de volgende:

- U reserveert ruim van te voren uw taxirit, dit werkt prima als u precies weet waar en hoe laat u dit vervoer nodig heeft.

- U zorgt dat u voldoende geld bij u heeft want als er een taxi van ver weg moet komen kan een rit zomaar tussen de 150-200 euro kosten.

- U regelt een BOB. Of bent dat zelf.

- Houdt u er rekening mee dat er in de nacht geen openbaar vervoer is dus als u urenlang in een bushokje of station moet wachten dat u in ieder geval een warme jas bij u heeft.

- Mocht u van wandelen houden is het vooral voor de dames handig een paar comfortabele wandelschoenen mee te nemen zodat u niet op uw pumps kilometers hoeft te lopen.

Het is te zot voor woorden dat in de gemeente Putten, en veel omliggende dorpen, waar veel geregeld is voor bv ouderen en minder validen er niks voor elkaar is betreft het vervoer. We hoeven er met z'n allen niet om te liegen dat we allemaal wel eens een slokje teveel op hebben, met de auto rijden is dan strafbaar en levensgevaarlijk, fietsen mag officieel ook niet en tijdens de winter ook niet altijd even prettig. Maar op deze manier wordt bijvoorbeeld auto rijden met een slok op wel heel verleidelijk... Actie wordt vaak pas ondernomen als er iets ergs gebeurt maar na vele ongelukken afgelopen jaar (al dan niet oorzaak drank) is vervoer uw eigen verantwoordelijkheid, dus hoop ik dat u wat heeft aan bovenstaande tips.

Ik wens u fijne en veilige feestdagen toe.

Petra Kleijer.