• BDUmedia

Ingezonden:'Onmogelijke opdracht wethouder Koekkoek'

Tijdens de raadsvergadering is wethouder Koekkoek afgelopen donderdag middels een motie van de coalitie Wij Putten, CU en SGP op pad gestuurd met een onmogelijke opdracht.

De coalitiepartijen kiezen voor een megarotonde op de kruising Calcariaweg en Garderenseweg. Door die keuze ontstaat er net als 35 jaar geleden een aparte kruising tussen de Bosrand, Garderenseweg en de Calcariaweg. Dit is zeer gevaarlijk voor fietsers en voetgangers, met name voor de jeugd richting de scholen Schovenhorst en Groevenbeek.

Tijdens de commissievergadering op 17 september j.l. waren alle fracties het er unaniem over eens dat die zeer gevaarlijke kruising niet terug mag komen. U zult zich afvragen: ,,dan is het toch duidelijk?" Toch niet helemaal, want Wij Putten, CU en SGP stemmen in met het beschikbaar stellen van 70.000 euro voor een onmogelijke opdracht. Wethouder Koekkoek mag weliswaar doorgaan met het uitwerken van de megarotonde, maar moet ook de Bosrand en het doorlopende deel van de Calcariaweg laten aansluiten op deze rotonde in het bos, zoals gezegd door de CU. Snapt u het nog? Wij inmiddels niet meer. In onze ogen zijn we straks na de 60.000 euro die het al gekost heeft, ook nog eens 70.000 euro kwijt zonder dat we een oplossing hebben.

Wij vinden dat de nieuwe rotonde op de huidige kruising moet blijven. Dat is al 35 jaar veilig voor alle verkeer en scheelt meer dan een half miljoen euro. Dat geld kan beter besteed worden aan andere onveilige situaties.

Wij wensen wethouder Koekkoek veel succes met zoeken naar een oplossing die er niet is.

BuurtBewonersGroep Calcaria.