• Jochen Sandberg van de VDB-recreatiegroep overhandigt het nieuwe shirt aan organisator Joop Ploeg va

Inschrijven Puttense Automobiel Parade niet meer mogelijk

PUTTEN Er kan niet meer worden ingeschreven voor de Puttense Automobiel Parade welke zaterdag 1 juli wordt gehouden. Met ruim tweehonderd deelnemers is het maximum bereikt, zo zegt organisator Joop Ploeg.

Wijnand Kooijmans

Met het huidige aantal deelnemers kan de veiligheid voldoende worden gewaarborgd. En dat vindt Ploeg belangrijk. Er komen, naast de deelnemers uit Nederland zelf, ditmaal ook Belgen en Duitsers naar Putten. Het geheel wordt, zo beloofd hij weer een waar spektakel waarbij dit jaar wordt getracht het truckplein wat meer in de belangstelling te zetten. Dat is gevestigd op het terrein achter het gemeentehuis.

Voor het eerst is de VDB-recreatiegroep hoofdsponsor van het evenement. Voorlopig voor een periode van drie jaar om zo ook extra aandacht te kunnen geven aan de tiende editie. Maar nu staat de achtste uitvoering op het programma.

STICHTING Gewerkt wordt vanuit een stichting met louter vrijwilligers. Ploeg: ,,We moeten al ons geld binnen halen via sponsoren of uit eigen zak betalen. Dat laatste was niet de bedoeling toen we met dit evenement begonnen." Directeur Gert van de Broek van de VDB-recreatiegroep heeft onder meer gezorgd voor nieuwe shirts en kleding voor de verkeersregelaars. ,,We hebben 23 mensen die allemaal opgeleid zijn als zodanig en die zetten we ook allemaal in."

Jochen Sandberg van de VDB-recreatiegroep zegt graag in het gat te zijn gesprongen dat vrijkwam door het afhaken van de hoofdsponsor. ,,Wij vinden het een mooi evenement."

TOERRIT De Automobiel Parade start om 09 uur met een toerrit door het landelijk gebied van Putten. Gestart wordt vanaf het terrein van De Meeuwen, de rust wordt gehouden bij het S.E.S.-restaurant op Strandparc Nulde. Sandberg: ,,Voor ons best een opgave, binnen een uur moeten we tussen de twee-en vierhonderd mensen bedienen."

De parade door Putten start ditmaal al om 11 uur. Dat kan omdat de dag voor de militaire veteranen zich ditmaal beperkt tot Harderwijk en een stukje Ermelo. Daarna verricht Ploeg met burgemeester Henk Lambooij van Putten de opening. Muzikale optredens zijn er vanaf twaalf uur door Egbert Dijkhuis uit Ermelo en nieuwkomer Gerard Palts uit Apeldoorn.

VERKIEZING Er is weer een verkiezing van de mooiste oldtimer in verschillende categorieën waarbij ditmaal ook een mooiste van het geheel wordt gekozen door de onafhankelijke juryleden. Er rijden de gehele dag mini-trucks door het centrum van Putten. Om kinderen maar ook grote kinderen meer te bieden komt er een dorp van honderd vierkante meter welke wordt ingericht door de modelclub Vriendschap uit Vaassen.

Kunstenaar Jan Mastenbroek maakt een kunstwerk dat wordt geveild. De opbrengst is bestemd voor de Veluwse Wens Ambulance. Deze stichting is met zowel een ambulance als kraam aanwezig. Mede om vrijwilligers te werven wat daar kan men moeilijk aan komt.

WONING Bijzonder noemt Joop Ploeg de komst van een truck met daarachter een woning. ,,Deze is nog niet eerder in Putten geweest, ik heb begrepen dat de man er als het ware in woont." Voor de deelnemers is er een letterwedstrijd. Op alle 23 trucks op het truckerplein is een letter te vinden waarmee een zin kan worden gevormd. Met deze wedstrijd hoopt Ploeg

naar dit plein meer mensen te trekken vanaf het Markt- en Kerkplein.