• Walther Siksma
  • WS20140628_7892.jpg

    Walther Siksma

Inschrijving Puttense Sportmarathon geopend

PUTTEN - De Puttense sportmarathon, waarvan de eerste editie in 1982 plaatsvond, was in de jaren '80 en '90 een echte Puttense sport traditie. Teams streden tegen elkaar in verschillende sporten die zich afspeelden bij sportlocaties door de hele gemeente. Ondanks de hoge populariteit van het evenement was het succes maar van korte duur.

In 2013 hebben sportverenigingen, vrijwilligers en bestuurders de handen in één geslagen en - voor het eerst in tientallen jaren - nieuw leven geblazen in dit sportevenement Vorig jaar was de Sportmarathon ook weer een groot succes. Dit was voor het bestuur van de Puttense Sportmarathon reden genoeg om in 2015 wederom de handen uit de mouwen te steken voor de organisatie van dit evenement.

 

De Puttense Sportmarathon zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 26 en zaterdag 27 juni. Er is, net als vorig jaar, een speciaal voorprogramma voor de kinderen van het basisonderwijs en de jongeren van het voortgezet onderwijs. Vervolgens barst het sportprogramma los voor de volwassenen vanaf 16 jaar. Zo zorgen teams van alle leeftijdscategorieën ervoor dat er 24 uur achter elkaar wordt gesport. De sportmarathon staat in het teken van plezier met een gezond vleugje prestatie. Daarnaast zal het een brede introductie zijn van de lokale sportmogelijkheden waarbij kinderen en volwassenen kunnen kennis maken met het aanbod van de lokale sportverenigingen.

 

Teams uit allerlei samenstellingen zijn welkom; verenigingsleven, buurtschappen, bedrijven, scholen, vriendengroepen etc. De enige eis die de organisatie stelt is dat de deelnemers een binding hebben met Putten. Voor de volwassenen moet een team bestaan uit minimaal 30 en maximaal 40 mensen, deelname kost € 300,- per team en er is plaats voor maximaal 20 teams.

NB. Bij terugtrekking van een team zal er in principe geen restitutie van het inschrijfgeld plaatsvinden.

De jeugd onder de 16 jaar mag al meedoen met een team van minimaal 6 kinderen en er is plaats voor 32 teams. Het inschrijfgeld voor de jeugd bedraagt 1 Euro per persoon.

Inschrijvingen vinden plaats op volgorde van binnenkomst.

Om in te schrijven ga naar: www.puttensesportmarathon.nl