• AS Media

Interactief politiespel 'Boef in de Wijk' naar Putten

PUTTEN Het interactieve spel van de politie 'Boef in de wijk' komt op 22 november naar Putten, meldt wijkagent Johan Wakker.

'Boef in de wijk' is een innovatief en interactief spel, waarbij deelnemers met elkaar met andere ogen naar hun eigen woon- en werkomgeving kijken en informatie delen over verdachte situaties, voertuigen of mensen.

Tijdens de spelavond is er een 'boef' actief aanwezig in de wijk. Deelnemers worden via social media geïnformeerd en krijgt aanwijzingen over zijn of haar verblijfplaats. Aan de hand van deze aanwijzingen kunnen zij actief op zoek naar de boef. Winnaar is degene die de boef heeft gevonden én de beste informatie aan de politie doorgeeft over verdachte situaties, voertuigen, of mensen.

Uit gesprekken met mensen komt regelmatig naar voren dat mensen het lastig vinden om een verdachte situatie te melden, verklaart de politie. ,,Ook horen we terug dat mensen niet precies weten wat nou een verdachte situatie is, dus wanneer ze de politie wel en niet kunnen bellen en op welk telefoonnummer. Het spel 'Boef in de wijk' laat mensen op een leuke manier 'kennis maken' met verdachte situaties. En maakt duidelijk hoe belangrijk het is om goed te kijken en te luisteren. Tot slot kunnen mensen in een spelsituatie oefenen met het doorgeven van relevante informatie over de verdachte situatie of persoon."