• Leerlingen van Marieke Booy en andere muziekdocenten treden vrijdag op.

    Marieke Booy

Jeugd Muziek Podium in Putten

PUTTEN Net als vorig jaar organiseert Lions Putten in samenwerking met muziekdocenten uit Putten en Cultuurkust het Jeugd Muziek Podium Putten. Op vrijdag 24 mei laten leerlingen van de docenten in een voorstelling van anderhalf uur wat ze dit jaar geleerd hebben horen.

Maranke Pater

Vorig jaar werd het evenement voor het eerst georganiseerd. Ruud Veldhuizen, één van de Lions Putten en organisator: ,,Toen de Streekmuziekschool failliet ging werden er automatisch geen voorspeelavonden meer gehouden. Verschillende muziekdocenten organiseren voor hun leerlingen een eigen avond of middag, maar wij bieden ze met het Jeugd Muziek Podium een groter podium, zodat kinderen kunnen komen kijken en luisteren naar andere instrumenten." Door de samenwerking met Cultuurkust en dankzij sponsoring vanuit de gemeente en het bedrijfsleven kan er een jaarlijks terugkerend evenement van gemaakt worden. ,,We kunnen hierdoor een breed programma aanbieden waarmee we ook hopen kinderen die geen instrument bespelen te inspireren om dit ook te gaan doen." De doelgroep is kinderen van de basisschool en middelbare school.

PROGRAMMA Gijs Evers, Marieke Booy, Rose Spearman, Theo de Bruijn en Jacqueline Jessen maken hun opwachting met hun leerlingen. Het programma van aanstaande vrijdag opent om 19.00 uur met een optreden van de Veluwsche Sanghertjes. ,,Rinette Zeegers is onze presentatrice. Rose Spearman, komt met verschillende zangeressen en de avond wordt beëindigd met een gitaarorkest met meerdere mensen. Het zijn misschien niet een groot aantal docenten, maar ze bieden samen wel een breed spectrum." Marieke Booy is één van de docenten die een bijdrage levert aan het Jeugd Muziek Podium. ,,Het is voor muziekdocenten altijd lastig om leerlingen te vinden. We zijn allemaal ZZP'ers en iedereen werkt op zijn eigen terrein. Het Jeugd Muziek Podium is een leuk initiatief waar ook kruisbestuiving plaats vindt. Docenten ontmoeten elkaar en ik merk dat iedereen er mee worstelde om een podium te kunnen regelen voor een eindconcert. De eerste editie was al veelbelovend en deze tweede editie wordt nog interessanter en leuker voor de jeugd om naar te kijken." 

Booy maakt voor het Jeugd Muziek Podium een bijzondere voorstelling. ,,Mijn leerlingen spelen viool en ik wilde niet een concert neerzetten waarbij ze achteraf een applausje krijgen en klaar. We hebben samen een leuke mix gemaakt van jonge leerlingen tegenover de tieners. Mensen denken vaak dat de viool een klassiek instrument is, maar we laten met het spelen van nummers van Coldplay en Gun's Roses zien dat de viool een superleuk instrument is.

De toegang tot het Jeugd Muziek Podium is gratis. De avond begint om 19.00 uur in Theater Stroud.