• Gemeente Putten

Jeugdgemeenteraad Groevenbeek vergadert op 16 maart

PUTTEN De jeugdgemeenteraad van Christelijk College Groevenbeek Putten, klas 3T, vergadert op woensdag 16 maart. De vergadering in de raadzaal van het gemeentehuis begint om 19.00 uur en is openbaar, dus iedereen is welkom. De jeugdgemeenteraad is ook te volgen via twitter: @JGRPutten.

Chr. College Groevenbeek Putten houdt een jeugdgemeenteraad als onderdeel van de lesstof voor Maatschappijleer. De leerlingen verdiepen zich in de politiek. De leerlingen zijn ook naar Den Haag geweest en wonen donderdag 10 maart een echte raadsvergadering bij. Dit doen zij om te kunnen meemaken wat de politiek inhoudt en hoe het debatteren werkt.

De jeugdwethouders en jeugdraadsleden worden gecoacht door de echte wethouders en raadsleden. Ook is er een communicatiegroep die zich bezighoudt met de communicatie en de rol van pers op zich neemt. 's Middags zijn de leerlingen al bezig met de voorbereidingen om de jeugdgemeenteraadsvergadering zo goed mogelijk te laten verlopen.

De agenda ziet er als volgt uit: Opening door de voorzitter, burgemeester Lambooij; het voorstellen van de fracties; de voorstellen van de wethoudersgroep worden kort gepresenteerd door de jeugdwethouders. De voorstellen gaan over het fietspad langs de Waterweg; fontein op het Fontanusplein en trapveldjes.

Daarna voglt een debat, waarbij de jeugdraadsleden aangeven wat zij van de voorstellen vinden en ze elkaar bevragen.

Na stemming over de voorstellen, sluit de vergadering rond 20.30 uur.