• Henk Hutten
  • Henk Hutten
  • ,,De intocht is altijd super'', aldus organisator van de automobielparade Joop Ploeg.

    Henk Hutten
  • Henk Hutten

Jubileumeditie Puttense automobielparade in aantocht

PUTTEN Het is soms even aanslingeren of aanduwen, maar langzaam komt de bonte stoet van oude auto's in beweging tijdens de negende Puttense automobielparade.

Wijnand Kooijmans

In de eerste oldtimer, een Jaguar uit 1952 heeft burgemeester Henk Lambooij een plekje gevonden naast de bestuurder. Zijn echtgenote moet het doen met een plekje in de bus met onder anderen de wethouders Nico Gerritsen en Gerbert Priem.

GATEN In het begin vallen er wat gaten in de stoet maar deze worden vakkundig gedicht onder regie van Joop Ploeg, de hoofdman sinds jaar en dag van de automobielparade. ,,Er rijden zo'n 150 auto's mee in de stoet, in het centrum staan er nog zo'n zeventig meer.

Daar wacht overigens Henk Lambooij een verrassing. Hij wordt meegenomen naar de lestruck van opleidingscentrum Van Buuren uit Ermelo waar hij een mini-lesje krijgt in het besturen van een vrachtwagen. Duidelijk iets anders dan het besturen van een gemeente, wat hem toch beter afgaat.

VERTRAGING De stoet loopt inmiddels wel enige vertraging op tijdens de tocht door het buitengebied van Putten op weg naar Strandparc Nulde. Directeur Gert van den Broek van hoofdsponsor VDB recreatie staat hier al reikhalzend uit te kijken naar de deelnemers. De tafels met koffie en appelgebak met slagroom staan klaar. In korte tijd moeten toch over de driehonderd mensen van deze traktatie worden voorzien.

Op een zonovergoten terras een tevreden Joop Ploeg. Die stiekem al vooruitblikt naar volgend jaar wanneer de tiende editie wordt verreden. ,,Dan willen we knallen", zo zegt hij. ,,Dat willen we vooral zoeken in exclusiviteit, meer deelnemers naar Putten laten komen is niet mogelijk. We zitten wat dat betreft aan onze top."

BINNENKOMST De stoet zet zich weer in beweging. Op weg naar het centrum van Putten waar tal van activiteiten plaatsvinden. ,,De intocht is altijd super, zo dwars door het centrum. Daar geniet ik altijd van", zegt Ploeg.