• Kees Hijmissen en zijn vrouw werden opgewacht door collega's en familieleden.

    Henk Hutten
  • Henk Hutten

Kees Hijmissen veertig jaar in dienst bij slagerij Tomassen

PUTTEN Kees Hijmissen is afgelopen zaterdag tijdens het personeelsfeest in het zonnetje gezet omdat hij al veertig jaar in dienst is bij slagerij Tomassen. Hij was blijverrast met dit gebaar: ,,Ik wist natuurlijk dat in juni mijn jubileum was, maar ik had niet gedacht dat ik nu tijdens het personeelsfeest zo ontzettend in het zonnetje gezet zou worden!"

Hijmissen: ,,De slagerij bestaat 42 jaar en als jonge jongen van dertien liep ik puur uit nieuwsgierigheid bij Tomassen naar binnen. In die tijd was er nog een slachterij bij de slagerij en op de plek waar nu de kantine voor het personeel is, stonden vroeger de dieren te wachten voor de slacht. Ik kon daar uren naar kijken, zó fascinerend vond ik dat. Ik heb de slagersopleiding gedaan in Hilversum en Zwolle en bij Teus Tomassen in de loop van de jaren alles geleerd van het vak wat er te leren valt; van slachten, snijden, uitbenen tot afvliezen aan toe. Ik vind het mooi om van iets groots, iets kleins en iets lekkers te maken. Het is écht een ambacht. Jongeren van vandaag leren dat niet meer zoals ik dat heb geleerd. Met goeie gezondheid hoop ik dit werk tot aan m'n pensioen en met veel plezier te blijven doen."

FEEST Hijmissen: ,,Het feest afgelopen zaterdag was echt een verrassing voor me. Dat wil zeggen: ik wist dat we een personeelsfeest hadden bij de bowlingbaan, maar ik wist niet dat ik daar opgewacht zou worden door al m'n collega's en een aantal van mijn familieleden. Toen ik met mijn vrouw kwam aanrijden zag ik de hele menigte al staan. Juichend en klappend werd ik onthaald, ik was compleet overdonderd. Ik vond het achteraf gezien ook al zo vreemd dat mijn kinderen en kleinkinderen die avond niet bij ons konden komen eten. Het bleek allemaal onderdeel van het plan, zij stonden daar! We hebben lekker met z'n allen gebowld en een héél gezellige avond gehad."

AANBOD In 2009 namen de gebroeders Marco en Bas - toevalligerwijs neven van Kees - de slagerij van hun vader over. Zij staan al jaren in de regio bekend om de kwaliteit van hun vlees, dat uitsluitend van dieren van Nederlandse boeren afkomt. Hijmissen: ,, Zowel Teus als de broers hebben altijd het beste met de slagerij voor en gaan met de tijd mee. Zo maken we tegenwoordig ook verse maaltijden en leveren we naast het 'gewone' vleesaanbod ook een grote diversiteit aan gourmet-, fondue-en bbq-arrangementen. Bovendien hebben we ook een webshop waar mensen heel eenvoudig met hun eigen account vlees kunnen bestellen. Is er vóór 12.00 uur 's avonds besteld, dan staat de bestelling de volgende dag al voor ze klaar in de winkel om op te halen. Dat zijn mooie ontwikkelingen die ik allemaal van dichtbij meemaak. Ik ben er trots op dat ik al veertig jaar bij Tomassen werk!"

Slagerij Tomassen bevindt zich aan de Poststraat 13a in Putten, www.tomassen.eu.