• JOGG Noord-Veluwe

Kids leven zich uit bij JOGG-buitenspeeldag

PUTTEN Ruim 150 Noord-Veluwse kinderen en ouders waren woensdag bij Sports en Funpark Flevonice om lekker te spelen, te bewegen en veel lol te maken. Kinderen uit groep 6 t/m 8 van de basisschool waren door Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) uitgenodigd om aan dit gratis evenement mee te doen. Met de slogan 'Natúúrlijk samen spelen!' worden kinderen en ouders gestimuleerd om meer actief met elkaar buiten bezig te zijn.

Met gratis busvervoer werden de kinderen naar Flevonice gebracht. De middag begon direct goed met een spetterende warming-up van acteur/danser Juvat Westendorp. Juvat is al ambassadeur van Jongeren Op Gezond Gewicht. Het weer werkte mee. In het zonnetje vermaakten de kinderen zich met roeibootjes, overwonnen de waterstormbaan en gingen los in het modderbad van de kids obstacle run. Aan het einde van de middag bracht de bus iedereen weer moe en voldaan terug naar de eigen gemeente. 

De jaarlijkse buitenspeelmiddag werd georganiseerd door JOGG Noord-Veluwe, een aanpak voor gezonde leefstijl van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten.