• Mariahoeve Putten
  • Mariahoeve Putten
  • Mariahoeve Putten
  • Mariahoeve Putten

Kinderen beleven gezellige dagen op de Mariahoeve

PUTTEN Diverse kinderen hebben dinsdag 28 februari en woensdag 1 maart meegedaan aan kinderactiviteiten op de Mariahoeve.

Op dinsdag konden de kinderen speuren naar het vroege voorjaarsleven. Onder leiding van Reinier Kaper van Reintje de Vos Ermelo gingen de kinderen, met kaplaarzen en regenjas op het terrein de van Mariahoeve speuren naar leven in de slootjes vol water, takken of bomen en zelfs in een heuse vleermuizenhol. Met een speurkaart konden de kinderen zien welke beestjes er al te vinden waren, en ondanks de hoeveelheid regen en de lagere temperaturen van de laatste week was er toch al behoorlijk veel te vinden. Als afsluiting mochten de kinderen zelf een broodje worst grillen, uiteraard mocht marshmallow ook niet ontbreken.

Woensdag was het tijd voor koekjesbakken. Eerst mochten de kinderen zich uitleven op het deeg en werden de mooiste en gekste creaties gefabriceerd. Vervolgens werden de koekjes in de oven gezet en gingen de kinderen met een heuse kindergids in een rondgang door het museum. De ontdekking in en rondom het museum is altijd een hele belevenis. Van zelf het water uit de waterput halen, de (houten) koe melken en tot slot; spelen in de hooiberg.

Moe en voldaan kwamen de kinderen met ouders of grootouders vervolgens de lekkerijen ophalen. Vaak was dit al volledig genuttigd voor men goed en wel in de auto zat.