• Close to You fotografie

Klassiek Concert Groevenbeek Klassiek gaat door

PUTTEN Voor de vijfde keer wordt het gratis openluchtconcert Groevenbeek Klassiek gehouden. Dat gebeurt op vrijdag 31 augustus in de tuin van landgoed Oud Groevenbeek, op de grens van Ermelo en Putten. Tijdens het gratis zomeravondconcert kan jong en oud ook dit jaar weer genieten van een grote verscheidenheid in (klassieke) muziek van componisten als Richard Strauss, Joseph Haydn, Antonin Dvorák, Franz Doppler, Ludwig van Beethoven, George Gershwin, Georges Bizet en Edward Elgar.

Net als alle voorgaande edities zal ook dit concert worden begeleid door het Holland Symfonie Orkest onder leiding van dirigent Wim van Herk. Het Holland Symfonie Orkest bestaat uit een flexibele groep goed op elkaar ingespeelde freelance musici. Daarnaast zullen als internationaal gelouterde hoofdgasten meewerken: de Amerikaanse sopraan Amanda Key, bariton Hans Voschezang en fluitist Robert Vroegindeweij. 

GRATIS Het concert is gratis te bezoeken. Bart Willemsen: ,,De kracht van het concert is immers de laagdrempeligheid. Iedereen kan komen genieten van de prachtige klassieke muziek omdat de toegang gratis is". 

KINDERPROGRAMMA Ook dit jaar wordt 's middags een speciaal kinderprogramma opgevoerd voor leerlingen van de basisscholen in Ermelo en Putten. De feestelijke voorstelling gaat over de zilveren bruiloft van Johann Sebastian Bach. Het programma duurt een klein uur en wordt uitgevoerd door de stichting Ars Musica, onder leiding van artistiek leider Patrick van der Linden.

Een groep van vier zangers en twee instrumentalisten vieren het 25-jarig huwelijksfeest door allerlei muziek van Bach te zingen en te spelen. Ook scenes uit het leven van Bach worden gespeeld. Het kinderprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met Cultuurkust en Klop Orgel- en klavecimbelbouw.

EIGEN ZITPLAATSEN De organisatie moedigt bezoekers aan vooral eigen stoelen of kleden mee te nemen voor een zitplaats naar eigen keuze. ,,De toegang is gratis en er is altijd voldoende plek voor bezoekers" volgens Willemsen. Het landgoed is goed per fiets of wandelend te bereiken. ,,Komt u met de auto? Kijk dan vooraf even op de website voor actuele informatie over parkeren". Ook het meebrengen van een eigen hapje en drankje wordt van harte aanbevolen door Groevenbeek Klassiek.