• De optocht op Koningsdag is traditiegetrouw gevuld met bijzondere wagens.

    Oranjevereniging

Koningsdag vol activiteiten

PUTTEN Het centrum van Putten staat woensdag weer bol van activiteiten. Met een vertrouwd programma kan de oranjevereniging weer rekenen op duizenden bezoekers.

 

Traditiegetrouw begint Koningsdag in Putten om 8.15 uur met de Reveille bij het gemeentehuis. Een groep muzikanten van de Harmonie brengt dan samen met het aanwezige publiek een muzikale aubade. Dit is de officiële start van Koningsdag in Putten. Wat Putten op Koningsdag onderscheidt volgens Trudy Schippers,woordvoerster van de oranjevereniging is de enorme optocht door het centrum. Schippers: ,,Direct na de aubade start de opstelling van de optocht door het dorp. Er is geen enkele plaats in de omgeving die zo'n grote optocht als Putten heeft. Er doen zeker een stuk of 30 wagens aan mee. Er zijn zelfs mensen met fietsen, een brommertje of lopend." Iedereen gaat verkleed en vaak bedenken deelnemers allerlei thema's. De meest uiteenlopende creatieskomen voorbij in de stoet. ,,Er zit een dixieband bij en groepen muzikanten die op een platte kar mee rijden. Wat ik zelfook altijd heel bijzonder vind is dat mensen die van buiten komen komen altijd graag in Putten Koningsdag vieren." 

GRATIS Bijzonder aan het evenement is dat alle activiteiten in het centrum gratis zijn. ,,Iedereen moet op Koningsdag mee kunnen genieten en iedereen moet in staat kunnen zijn om deel te nemen aan de activiteiten, hoe groot of klein je beurs ook is." Voor alle doelgroepen valt er wel wat te beleven in het centrum. Zo zijn er speciale Kinderspelen, kunnen kinderen ponyrijden en in de draaimolen. Een grote kinderkleedjesmarkt domineert het centrum,met zeker 300 deelnemers. ,,Nieuw dit jaar is de Living Statues wedstrijd,waarbij jongeren tussen de 6 en 16 als levend standbeeld mee kunnen doen. Na inschrijving mogen ze op het Kerkplein drie keer een kwartiertje doodstil komen staan. Een jury beoordeelt hierna de levende beelden. Jongeren mogen zelf bepalen hoe ze eruit zien,maar de jury ziet ze hoe creatiever, hoe liever. Er worden leuke prijzen aan de wedstrijd verbonden,dus hopen we dat er veel jongeren mee doen." 

 

THEATER Rond 14.00 uur start de muziek op het Kerkplein. ,,We hebben niet direct grote artiesten,maar wel artiesten die er een super groot feest van weten te maken en het gewend zijn om voor een divers publiek te spelen. In het centrum lopen ook verschillende muziekkorpsen rond." Voor de kleinste bezoekers is er op diverse tijden in de Aker een poppenkastvoorstelling van de Toverzwam,een mooi moment om even bij te komen van de drukte. ,,We hebben samen met de SWP een Koningsdagbingo voor ouderen.In de ochtend verzorgt de oranjevereniging het gebakje bij de koffie."  's Avonds kunnen mensen genieten van het vuurwerk en de lampionnenoptocht door het centrum van Putten. ,,We zien vaak dat kinderen samen met hun ouders de route lopen en de kinderen wandelen ook langs de bejaardenwoningen. Al met al belooft Koningsdag weer één groot feest te worden."

 

Voor meer informatie over het programma en de tijden: oranjeverenigingputten.nl