• Kinderen en hun ouders kunnen aan allerlei actviteiten, zoals zaklopen meedoen. 

    Maranke Pater

Koningsfeest in de 'Oranje Scheg'

PUTTEN Park de Groene Scheg verandert op Koningsdag opnieuw in de Oranje Scheg. Voor het derde achtereenvolgende jaar wordt hier van 14.00 uur tot 18.00 uur een groots koningsfeest georganiseerd voor het hele gezin.

Maranke Pater

 

Het Koningsfeest is een initiatief van een groep Puttenaren die zich niet thuis voelden in de drukte van het centrum tijdens Koningsdag. Woordvoerder Theo van de Kamp: ,,We hebben gemerkt dat er behoefte was aan een locatie waar geen harde muziek draait en waar mensen mogelijk last kunnen hebben van dronken feestgangers. In de Oranje Scheg vieren we Koningsdag op een geheel eigen wijze." Duizenden bezoekers trekt het evenement inmiddels. Voor dit jaar is de indeling van de activiteiten wel aangepast. Van de Kamp: ,,We hebben alles zo ingericht dat er ruimtes ontstaan die opener zijn. Het terras vormt nu het middelpunt van het feest, samen met de kleedjesmarkt. Daaromheen vinden diverse activiteiten plaats."

Nieuw is de stormbaan en de Trekkertrek. Twee jaar geleden konden bezoekers al proberen om een bus van zijn plek af te trekken aan een touw. ,,We merkten dat veel jongeren en volwassenen hier enthousiast over waren." De Oud Hollandse Spelen vinden ook hun weg weer terug. ,,Al onze spelen zijn ingericht op gezinsleden die het tegen elkaar moeten opnemen. Een vader en een zoon tegen een moeder en een dochter bijvoorbeeld. We hebben een spel waarbij deelnemers zo snel mogelijk de was moeten ophangen aan een lijn, maar hebben ook een kruiwagenrace waarbij een ouder met een kind in een kruiwagen zo hard mogelijk naar de finish moet rennen."

STEMPELBOEKJE Er is een stempelboekje gemaakt waar diverse activiteiten op staan waar kinderen aan mee kunnen doen. Van ponyrijden, schminken, trekkertrek, quad rijden, stormbaan tot Bubble voetbal. De stempelkaart kost 2,50 euro per stuk. Wie een bepaalde activiteit nog een keer wil uitvoeren betaalt hiervoor 50 eurocent. Door middel van stempels kunnen kinderen hun kaart vol krijgen en hiermee een gratis ijsje halen. In de middag zullen er twee shows zijn van Barend Stoffen, lid van gymnastiekvereniging Orion. Hij geeft een demonstratie Freerunning. ,,Het is heel bijzonder wat hij allemaal kan. We willen hiermee aan Puttenaren laten zien waar een mede-puttenaar tot in staat is."

Volwassenen kunnen dankzij sponsoren genieten van gratis koffie en thee. ,,We kunnen dankzij sponsoren veel doen. Het is ons doel om alles zo toegankelijk mogelijk maken en we willen dat bezoekers zo min mogelijk hoeven te betalen. We hopen dat er ook mensen zijn die ons gedachtengoed ondersteunen en eventueel sponsor willen worden of een donatie willen doen."

Op www.koningsfeestputten.nl zijn alle activiteiten te vinden. Kinderen die op de kleedjesmarkt willen staan, kunnen zich opgeven via info@koningsfeestputten.nl.