• Archief BDUmedia

Koninklijke onderscheiding voor Dreesje Mosterd

PUTTEN Burgemeester Lambooij reikte dinsdag 10 oktober een Koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uit aan Dreesje Mosterd-van Ark.

Mevrouw Mosterd (74 jaar) ontving de onderscheiding omdat zij zich twintig jaar heeft ingezet voor Stichting De Tweede Mijl in Amsterdam. Vanaf 1997 is zij vrijwilliger bij Stichting De Tweede Mijl, een christelijk inloophuis voor dak- en thuislozen. Eens per week was zij aanwezig bij de stichting om de dak- en thuislozen te helpen, een luisterend oor te bieden en te verzorgen.

Verder was zij actief als bezoeker van verslaafden en prostituees om het evangelie te brengen en ook hier een luisterend oor te bieden in de hoop hun leven te verbeteren en ze uit het huidige circuit te halen. Daarnaast was mevrouw Mosterd actief als kok en kookte zij voor 150 mensen, zowel bezoekers als vrijwilligers, eieren en soep. Op eigen initiatief gaat mevrouw Mosterd langs in diverse afkickcentra om te kijken hoe het gaat met enkele (oud-)bezoekers die in deze centra zijn opgenomen.

Op 10 oktober 2017 neemt mevrouw Mosterd afscheid als vrijwilliger bij Stichting De Tweede Mijl.