• Janette de Kruijf

Koninklijke onderscheiding voor zussen Van den Brink-Aalten

PUTTEN Burgemeester Henk Lambooij reikte zaterdag een Koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uit aan de zussen Gerrie van den Brink-Aalten en Eef van den Brink-Aalten. De dames ontvingen hun onderscheiding onder andere voor hun jarenlange inzet voor korfbalvereniging De Meeuwen. De uitreiking vond plaats tijdens de seizoensafsluiting van de korfbalvereniging.

Mevrouw Gerrie van den Brink-Aalten (72 jaar) ontplooide de volgende activiteiten: vrijwilliger bij korfbalvereniging De Meeuwen in Putten. Zij fungeert onder meer als wedstrijdsecretaris (1967-heden). Ook is ze vrijwilliger bij verzorgingstehuis Elim (onderdeel van de Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe) in Putten. Ze helpt eenmaal per week met de warme maaltijd op een afdeling met ouderen met dementie. Daarnaast biedt ze regelmatig de helpende hand tijdens kerkdiensten (2006-heden), mantelzorger van haar man. Verder draagt ze de zorg voor haar hoogbejaarde moeder (2010-heden).

Mevrouw Eef van den Brink-Aalten (69) jaar ontplooide de volgende activiteiten: vrijwilliger bij korfbalvereniging De Meeuwen in Putten. Zij was lid van de kantinecommissie; ze draaide bardiensten en deed de inkoop. Hoewel ze een stapje terug heeft gedaan, springt ze nog steeds regelmatig bij (1967-2017). Ook was ze vrijwilliger bij peuterspeelzaal 't Zwaluwennest in Putten (1984-1990) en vrijwilliger bij de Protestants Christelijke Ouderenbond (PCOB) in Putten. Zij maakte kaarten voor zieken, jubilea en christelijke gedenkdagen. Daarnaast verrichtte zij hand- en spandiensten (2012-2017).

Eef van den Brink-Aalten verzorgt rond de sinterklaastijd de aankleding en het schminken van ongeveer vijftien pieten voor de peuterspeelzaal, de korfbalvereniging, de brandweer en de gemeente Putten.