• Marijn van de Visser heeft de fietstunnel onder de Nijkerkerstraat voorzien van graffitikunst

    Gemeente Putten

Marijn van de Visser voorziet fietstunnel van muurschilderingen

PUTTEN Marijn van de Visser (19 jaar) uit Putten heeft de fietstunnel onder de Nijkerkerstraat voorzien van graffitikunst. Beide zijden van de fietstunnel zijn voorzien van muurschilderingen, gebaseerd op het thema 'Putten Bomendorp'. Wethouder Roelof Koekkoek: ,,Wat een creativiteit! Marijn geeft het voorbeeld hoe (jonge) inwoners onze openbare ruimte met burgerinitiatieven kunnen verrijken."

Op de muurschildering aan de kant van het fietspad zijn bomen en herten te zien. Bij de muurschildering aan de stoepkant heeft Van de Visser de verbinding gelegd met de straatnamen in de woonwijk Husselerveld. De fietstunnel verbindt de wijk Husselerveld met het dorpscentrum. De straatnamen van deze wijk zijn afgebeeld als takken. Op een aantal van deze takken zijn vogels afgebeeld die passen bij de straatnamen. Zo zit er bijvoorbeeld een specht op de tak die de Spechtstraat illustreert.

LOF Bij de start van zijn werkzaamheden kreeg Marijn nog twijfelachtige reacties van voorbijgangers. Inmiddels ontvangt de kunstenaar louter lof. Van de Visser: ,,Mensen die langslopen zien nu het resultaat. Zij leggen snel de verbinding tussen het ontwerp en het wapen van Putten. Dat vinden ze leuk bedacht. De meest enthousiaste groep zijn kleine kinderen die vaak met open mond langsfietsen."

EIGEN INITIATIEF De Puttense kunstenaar nam zelf het initiatief om de fietstunnel te verfraaien: ,,Op de muren van het tunneltje was een wir-war aan tags en allerlei verschillende graffiti te zien. Het leek mij een goed idee om er een mooie muurschildering te maken." De aanvraag voor het burgerinitiatief kwam op een goed moment: Wethouder Koekkoek: ,,Het onderhoud aan de fietstunnel stond op de planning en dit was een mooie gelegenheid om ook iets met de muurschilderingen te doen. Marijn heeft de ontwerpen gemaakt en het college van burgemeester en wethouders was enthousiast."