Leisurelands schenkt rode beuk aan gemeente Putten

PUTTEN In verband met de naamswijziging van RGV naar Leisurelands eerder dit jaar heeft Leisurelands de gemeente Putten een rode beuk cadeau gedaan. De beste periode om de beuk te planten is het najaar waardoor deze op 16 december jl. is geplant door wethouder Nico Gerritsen en Erik Droogh, directeur Leisurelands. De gemeente Putten is aandeelhouder van Leisurelands. De boom is een mooie drager voor het landschap en staat symbool voor een lange en duurzame relatie.

De rode beuk is een bijzondere boom die bijdraagt aan een mooi landschap. Leisurelands heeft de wens uitgesproken samen met de gemeente Putten dit landschap te willen versterken. In het voorjaar loopt de beuk uit met lichtpaars behaard blad. De bladeren verkleuren in de herfst van geel naar bruin. Het bruine blad blijft in de winter aan de boom. De boom is geplant in de berm van de Stenenkamerseweg nabij nummer 53.

Wethouder Gerritsen: "Bij de aanleg van de fietsstraat Stenenkamerseweg - de veilige fietsverbinding naar Strand Nulde - is een rustplaats gemaakt met een bankje en een kunstwerk. Nu daar ook nog een mooie boom is geplant, nodigt deze plaats nog meer uit om even te gaan zitten en te genieten van het rustgevende landschap van de omgeving Steenenkamer."

Gemeente Putten aandeelhouder

Vanwege de opheffing van de Gemeenschappelijke Regeling op 1 januari 2010 is het Algemeen Bestuur afgetreden en zijn de aandelen van RGV Holding (tegenwoordig Leisurelands B.V.) rechtstreeks in handen gekomen van de gemeenten. De gemeente Putten is één van de 36 aandeelhouders.

Duurzaam recreëren

Het cadeau doen van een rode beuk aan de gemeente Putten sluit uit aan bij het thema 'duurzaam recreëren' dat bij Leisurelands hoog in het vaandel staat. Voor haar recreatiegebieden (in totaal 20) vindt Leisurelands het belangrijk dat een groen decor samen met strand, ligweiden en water een mooie mix vormt voor een natuurlijke omgeving waarin men kan recreëren. Strand Nulde is één van die recreatiegebieden waarvan Leisurelands eigenaar is.

Op andere vlakken is Leisurelands eveneens duurzaam bezig, bijvoorbeeld door het opwekken van warmte en elektriciteit door middel van biomassa en biovergassing. Met het snoeiafval van de recreatiegebieden worden de biomassa- en biovergassingsinstallatie gevoed om duurzaam energie op te wekken. Voor onderhoudswerkzaamheden is de solarcar een goed alternatief voor de terreinwagen. Deze milieuvriendelijke wagentjes worden aangedreven door zonne-energie en rijden ongeveer 20 kilometer per uur.

Duurzame relaties

Bij Leisurelands draait duurzaamheid ook om duurzame relaties en het investeren in nieuwe initiatieven in de vrijetijdssector. Leisurelands werkt bij al haar activiteiten aan een optimaal evenwicht tussen de 3 P's: 'People' (het gastvrij en veilig ontvangen van bezoekers), 'Planet' (passend voor wat betreft het landschap en de leefomgeving) en 'Profit' (duurzame winstgevendheid, gericht op de lange termijn).

Meer informatie op www.leisurelands.nl/duurzaam-recreëren<http://www.leisurelands.nl/duurzaam-recreëren>.