• Bert Nienhuis
  • koenbroos

Lezingen tijdens Boekenweek 2015

REGIO - De Boekenweek vindt plaats van 7 maart t/m 15 maart. Het thema is Waanzin in de letteren, onder het motto "Te gek voor woorden". Dimitri Verhulst schrijft De zomer hou je ook niet tegen, het boekenweekgeschenk van de boekhandel. Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert 2 filmvoorstellingen en 3 literaire Boekenweeklezingen van Anna Enquist, Griet Op de Beeck en Arthur Japin.

Boekenweekthema

In de Boekenweek staat literaire (non-) fictie centraal. Elke Boekenweek heeft een thema. Dit thema vestigt de aandacht op een bepaald segment en nieuwe uitgaven van het boekenaanbod. In 2015 is het thema Waanzin in de letteren. Denk hierbij aan Eline Vere van Louis Couperus of Werther van Goethe bij de fictie, of Toen ik je zag van Isa Hoes als ervaringsverhaal.

Lezingen van drie topschrijvers

Rondom de Boekenweek nodigt Bibliotheek Noordwest Veluwe 3 auteurs uit die hun literaire sporen ruimschoots hebben verdiend. Zij verrassen het lezerspubliek en recesenten door hun bijzondere literaire werk.

Maak kennis met de volgende talentvolle schrijvers: Anna Enquist, Griet Op de Beeck en Arthur Japin! Op verschillende locaties komen zij vertellen over hun werk en nemen belangstellenden mee in de 'waanzin in de letteren', het thema van de Boekenweek 2015. Kijk op bit.ly/BoekenweekLezingen voor meer informatie.

5 maart Anna Enquist in Theater Stroud in Putten

10 maart Griet Op de Beeck in De Dialoog in Ermelo

17 maart Arthur Japin in Veluvine in Nunspeet

Ledenvoordeel: 3 voor de prijs van 2

Een ieder die zich vóór 15 februari via kaartverkoop@bibliotheeknwveluwe.nl aan gaat melden met opgave van het lenersnummer krijgt een toegangskaart voor alle 3 de lezingen voor de prijs van 2 en betaalt €24,- in plaats van €36,-

Filmvoorstellingen

In samenwerking met Filmhuis Harderwijk organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe 2 filmvoorstellingen van de film De helaasheid der dingen in de Catharinakapel. Dit is de verfilming van het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst. Deze film is te zien op 7 maart en 9 maart om 20.15 uur. Kaarten hiervoor kosten voor Bibliotheek- en Filmhuisleden € 7,00 (voor niet-leden € 9,00) en zijn te koop via www.filmhuisharderwijk.nl.

Boekenweekbundel

Kom tijdens de Boekenweek in Bibliotheek Noordwest Veluwe en ontvang de Boekenweekbundel. In deze bundel nemen prominente Nederlanders, waaronder Ronald Giphart en Christine Otten een ieder mee op reis naar hun meest waanzinnige ervaring.