Lokaal doel stichting ´Putten steunt´ bekend

PUTTEN Elk jaar organiseert de stichting Putten steunt Serious Request acties om geld in te zamelen voor het goede doel. Een gedeelte naar het 'Glazen Huis' van Serious Request, en een gedeelte voor een lokaal maatschappelijk doel. Als lokaal doel wil de stichting geld doneren aan Zorgerf Buiten-Verblijf.

Vorig jaar heeft de stichting 'Putten steunt Serious Request' besloten om niet al het geld naar het Glazen Huis te brengen, maar ook een gedeelte voor een lokaal maatschappelijk doel. Een uitstekende keuze, als je de reacties hoort van de Puttenaren. Mede door de financiële input van de stichting, kon er dit jaar nog een beweegtuin voor ouderen worden gerealiseerd bij ouderencomplex 'De Schauw'. Dit jaar hebben de leden wederom een fantastisch lokaal doel kunnen vinden; namelijk de Zorgerf Buiten-Verblijf voor ouderen met dementie.

Zorgerf Buiten-Verblijf, gelegen aan de Veenhuizerveldweg in Putten, biedt kleinschalig wonen voor ouderen met dementie in een vakantieachtige setting. Als je het terrein oploopt, waan je je op het platteland! Niks wijst op een verpleeghuis of een gesloten afdeling. Voor de bewoners moet het voelen als vakantie. Het Zorgerf vindt het belangrijk dat de bezoekers zich vrij voelen. Onder het motto: 'niets moet, alles mag' krijgt men de gelegenheid om sociale contacten te maken, te bewegen en zich nuttig en nodig te voelen. Wetenschappelijk bewezen kennis die het Zorgerf toepast om het verblijf hier zo aangenaam mogelijk te maken. Want daar gaat het uiteindelijk allemaal om!

Buiten-Verblijf is een groot project en wil het gemeenschapshuis grondig renoveren en herinrichten. De nieuwe gemeenschapsruimte is voor alle Puttenaren toegankelijk en daar zullen projecten plaatsvinden voor kwetsbare ouderen gecombineerd met kinderen. Een voorbeeld daarvan wordt het kinderkookcafé. Ook komt daar een interactieve belevings/ontspanningsruimte; namelijk het fietslabyrint (ouderen kunnen via de hometrainer een virtuele fietstocht door Putten maken) en het watermuziek bed. Deze is vooral bedoeld als therapeutische middel voor mensen met dementie die angst, onrust en pijn ervaren. Een fantastisch initiatief natuurlijk, maar waar wel geld voor beschikbaar moet zijn. De leden van de Stichting 'Putten steunt Serious Request' hebben ook een bezoek gebracht aan het Zorgerf en zijn onder de indruk. ,,Wat fantastisch dat de ouderen op deze manier hier kunnen wonen! Vaak worden de ouderen behandeld als een 'vergeten doelgroep', maar hier op het Buiten-Verblijf gaat dit wel anders zeg. Een fantastisch project waar we hopelijk met z'n allen veel geld naar toe kunnen brengen. Hier wil ik later ook wel oud worden", aldus voorzitter Richard van de Langemheen.