• Groevenbeek Klassiek in Ermelo gaat ook dit keer weer sfeervol verlicht worden.

    Arda Konings

Lustrum Groevenbeek Klassiek: 'Niet meer weg te denken happening'

ERMELO/PUTTEN Het eerste lustrum van het jaarlijks terugkerende evenement 'Groevenbeek Klassiek' wordt vrijdag gevierd. De afgelopen vijf jaar is het concert uitgegroeid tot een niet meer weg te denken happening dat plaats vindt op het feeërieke landgoed van Groevenbeek, dat de scheidingslijn vormt tussen Ermelo en Putten. Het openluchtconcert vangt aan om 20.15 uur. Tussen 11.00 en 12.00 uur is het programma voor de schoolkinderen weer aan de beurt.

Arda Konings

Organisatielid Bart Willemsen verheugt zich wederom op de aanstaande uitvoering van Groevenbeek Klassiek. Enthousiast vertelt hij met trots hoe destijds het eerste concert van 2014 in de stijgers werd gezet en gerealiseerd. ,,Het idee werd toen in elk geval heel positief ontvangen. Het was voor ons één groot avontuur hoe een en ander uit zou pakken. We hoopten dat er misschien zo'n 400 mensen op af zouden komen. Dat werden er 2000."

HULP VAN BOVEN Bij de tweede editie echter, kwam het regenwater met bakken uit de lucht vallen. ,Maar tijdens het concert zelf was het zowaar droog. Dat was toch wel heel apart. Alsof er een knipoog vanuit de hemel naar beneden kwam. Hulp van boven, zeg maar. Velen hadden buienradar gecontroleerd en uiteindelijk kwamen er toch rond de 1500 mensen opdagen. Ook draaide toen het kinderprogramma 's middags voor de eerste keer. Bij de derde en vierde editie was het prachtig mooi weer en zagen we de bezoekersaantallen stijgen van 3000 tot maar liefst 5000 aanwezigen."

GRATIS Voor de organisatie staat het dan ook buiten kijf dat het bestaande format voor de vijfde editie, gehandhaafd blijft. Met nadruk legt Bart Willemsen dit uit. ,,Het is en blijft een grátis toegankelijk concert. Er wordt muziek aangeboden aan iedereen. Ongeacht afkomst of welke achtergrond dan ook. Misschien wel júist voor mensen die zoiets normaal gesproken echt niet kunnen betalen. Want, muziek is universeel en verbindt. Met de prachtige sprookjeslocatie als centraal middelpunt. Het transparante podium en de sublieme verlichting op de bomen en het kasteel natuurlijk. Tel daar ook nog eens het mooi uit versterkt en uitgebalanceerde geluid bij op. Het wordt werkelijk steeds professioneler allemaal."

SPONSOREN Net zoals alle voorgaande edities, zal ook dit concert worden begeleid door het Holland Symfonie Orkest onder leiding van dirigent Wim van Herk. Het Holland Symfonie Orkest bestaat uit een flexibele groep goed op elkaar ingespeelde freelance musici. Daarnaast werken als internationaal gelouterde hoofdgasten mee de Amerikaanse sopraan Amanda Key, bariton Hans Voschezang en fluitist Robert Vroegindeweij.

BIJZONDER Uiteraard zijn de sponsoren van essentieel belang om het concert gratis aan te kunnen blijven bieden. Willemsen: ,,In het bijzonder mogen namen als de Rabobank, Polskamp Meat Industrie, OAK Advocaten, de Gemeente Ermelo/Putten en Natuurmonumenten echt niet ontbreken in die rij."