Maatjes aan het werk bij Inclusief Groep

REGIO Veertien gemeenteraadsleden, een wethouder en enkele beleidsambtenaren uit Nijkerk, Nunspeet, Ermelo, Putten, Harderwijk en Wezep deden op 3 december mee aan de maatjesbijeenkomst van de Inclusief Groep. Eerst gingen de maatjes aan het werk, daarna was er een informatieve bijeenkomst.

Gelijk bij de ontvangst van de maatjes in het bedrijfsrestaurant zat de stemming er goed in. Sommige deelnemers herkende nog hun oude maatje van de vorige keer. Nadat de nieuwe koppels waren gevormd gingen ze naar de werkplek om de handen uit de mouwen te steken.

De Nijkerkse wethouder Patricia van der Hurk was één van de maatjes. Zij ging samen met medewerkster Christine Loch aan het werk bij de afdeling Post & Digitaliseren. Na afloop toonde de wethouder zich onder de indruk van de mogelijkheden die mensen bij de Inclusief Groep krijgen. "Christine heeft veel kwaliteiten, maar is vanwege een lichamelijke beperking aangewezen op aangepast werk.

Ze kan in haar werk bij de administratie van Post haar talenten volop benutten. Het is mooi dat de Inclusief Groep kijkt naar de mogelijkheden van mensen en ze op hun eigen niveau passend werk biedt".

Beleidsmedewerker Jan-Willem van Noort noemde de goede sfeer en professionaliteit op de werkvloer. "Het voelt hier als een echt bedrijf, niet als een sociale werkvoorziening".

Vervolgens gaf Jan de Bruin, hoofd P&O van de Inclusief Groep, een presentatie over de mogelijkheden die de Inclusief Groep biedt om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vanuit de participatiewet aan het werk te helpen. Het opdoen van ervaring in een werksetting met goede begeleiding is ontzettend belangrijk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De Inclusief Groep wil de eigen infrastructuur graag inzetten om mensen vanuit de participatiewet, maar ook leerlingen vanuit het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) en praktijk onderwijs (PRO), werkervaring op te laten doen en vakvaardigheden te leren. Er zijn bij de Inclusief Groep volop leer- en werkmogelijkheden in de schoonmaak, groenvoorziening, post & digitaliseren en verpakken/montage. Gesprekken met gemeenten, UWV's en VSO/PRO-scholen zijn hierover in volle gang. Zie www.inclusiefgroep.nl.