Vrijwilligers doen schilderwerk voor de Parelstaete
Vrijwilligers doen schilderwerk voor de Parelstaete © Tim van Donkersgoed

Flinke opknapbeurt voor woonlocatie Parelstaete: vrijwilligers geven likje verf en zetten loungebank van pallets in elkaar

18 maart 2024 om 14:00 Maatschappelijk

PUTTEN In het kader van NL Doet werd op zaterdag 16 maart flink geklust bij Parelstaete in Putten. Onder anderen het schilderwerk werd op de Puttense locatie van de Stichting Sprank onder handen genomen.

Het was zaterdagochtend een drukte van belang aan de Puttense Kerkstraat waar de locatie Parelstaete is gevestigd. Op de locatie van de Stichting Sprank wonen ongeveer twintig mensen met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 25 tot 56 jaar. Zij gingen, samen met ingevlogen hulptroepen, medewerkers én ouders aan de slag om de locatie een flinke opknapbeurt te geven. ,,En natuurlijk maakten we er een gezellige dag van!”

ORANJEFONDS 

,,Het was hartstikke leuk. Er waren leuke mensen en het weer was ook nog erg mooi. We waren heel blij met de hulp die we kregen van medewerkers van uitzendorganisatie ‘Zorg voor Balans’”, vertelt Harriet van der Ploeg namens Parelstaete. ,,We schrijven ons elk jaar in bij het Oranjefonds om bepaalde klussen gedaan te krijgen. Dan is het altijd afwachten wie er dan op reageert. Dit jaar kwamen de mensen van het zorgkantoor ‘Zorg voor balans’ ons helpen met maar liefst twaalf vrijwilligers.”

De vrijwilligers van de uitzendorganisatie hebben zich onder anderen bezig gehouden met het nodige schilderwerk aan de schutting. Daarvoor sponsorde de organisatie verf en kwasten én kwam het met twaalf vrijwilligers naar Putten. ,,Één meneer heeft zich ook bezig gehouden met het weghalen van onkruid en daarna plantjes gepoot.”

OUDERS 

,,We hebben van tien uur ‘s ochtends tot ongeveer half drie met zijn allen gewerkt”, vertelt Van der Ploeg. ,,Naast het schilderen en poten van plantjes, is er ook nog een mooie loungebank van pallets in elkaar gezet. Er zitten wieltjes onder en de bank is voorzien van kussens zodat onze bewoners daar fijn op kunnen relaxen. De pallets hiervoor zijn door een familielid van één van onze bewoners geregeld.”

,,Dit soort dagen zijn voor iedereen geweldig. Des te meer omdat er enorme betrokkenheid is. Onze bewoners helpen, met de nodige begeleiding, met heel veel plezier mee met het werk dat gedaan moet worden. Ook de ouders zijn betrokken. Zij hebben tussen de middag een fijne lunch aangeboden aan iedereen.”

DANKBAAR 

De Puttense zorglocatie Parelstaete kan er weer even tegenaan. ,,Daar zijn we dankbaar voor”, klinkt het uit de mond van Van der Ploeg. ,,Allereerst zijn we natuurlijk heel blij met de hulp van het Oranjefonds en de vrijwilligers die namens ‘Zorg voor Balans’ aanwezig waren. Daarnaast vinden we de betrokkenheid van ouders en onze bewoners prachtig. Ook mooi om te vermelden is de betrokkenheid vanuit het dorp. De kringloopwinkel sponsorde bijvoorbeeld voor schuttingdelen fraaie spiegels, maar ook aan de plaatselijke bierbrouwer ‘Hert Bier’ die zorgde voor leuke geschenken die we konden geven aan de vrijwilligers om hen te bedanken.”

Ook volgend jaar hoopt Parelstaete weer een beroep te doen op vrijwilligers via NL Doet. ,,Wat we dan gaan doen weet ik niet, maar ik weet zeker dat we er weer een schitterende dag van maken!”

Twaalf vrijwilligers kwamen helpen.
Danny van der Linden
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie