• Donkersgoed Multimedia
  • Donkersgoed Multimedia

Vuurwerkschade in Putten 2500 euro

PUTTEN De jaarwisseling is wat betreft de vernielingen en schade voor de gemeente Putten relatief positief verlopen. Na een inventarisatie door de gemeente zijn er volgens woordvoerder Toon Schuiling negen verkeersborden en/of onderborden geteld die waren opgeblazen. Daarnaast zijn twee afvalbakken bij speelplaatsen door vuurwerk vernietigd. Ook een tafeltennistafel is beschadigd. De totale materiële schade bedraagt ongeveer 2500 euro. Schuiling: ,,Laat duidelijk zijn dit is wat ons betreft 2500 euro teveel."

Bij de berekening is geen rekening gehouden met preventieve maatregelen zoals het afsluiten van de afvalbakken en het sluiten en het weer open van bijvoorbeeld de glasbakken. Vanaf 2 januari heeft de veegmachine de wijken nagereden op vuurwerkafval op straat. Medewerkers van de Buitendienst hebben, in overleg met de BOA's de vuurkorven die op straat zijn blijven staan opgeruimd. De loonkosten en de tractiekosten die hiermee gemoeid zijn, zijn niet opgenomen in het schadebedrag.

De BOA's van de gemeente hebben vijf bekeuringen overgeschreven in verband met vuurwerkoverlast. De politie kon niet aangeven hoeveel bonnen zij hadden uitgedeeld. Deze bekeuringen gaan rechtstreeks naar het CJIB en worden niet bij de politie geregistreerd. Ze konden ook niet aangeven hoeveel meldingen ze van overlast uit Putten hadden gekregen afgelopen weken. 

Woordvoerder Frank Brouwer van de politie: ,,Onze focus bij vuurwerk ligt met name bij het tegengaan van de handel. Daar ligt immers de basis van de overlast door het afsteken."