Medewerkers Rabobank Putten achter het bureau vandaan

PUTTEN De medewerkers van de Rabobank Putten staken afgelopen zaterdag de handen uit de mouwen bij verschillende projecten van Present Putten. Ze hadden de keus om zich bij vier projecten in te zetten.

Eén van de projecten was 'Achter de voordeur'. Dit betekent dat de Rabobankmedewerkers bij een gezin aan de slag zijn gegaan met opruimen en schoonmaken.

,,Door zo te helpen krijgen mensen een nieuwe start om zelf weer grip op het huishouden te krijgen´´, aldus Japke-Nynke de Haas van Stichting Present Putten. Ook gingen de handen uit de mouwen bij Zorgerf-Buitenverblijf en Human Horse Power. Dit laatste is een jeugdhuis waar jongeren verblijven die niet meer thuis kunnen wonen. Bij het Zorgerf werden eerst de ramen na half jaar weer gelapt. De medewerkers van het Zorgerf komen hier aan toe, daarom hielpen wij zaterdag een handje. Aan de einde van ochtend gingen de medewerkers wandelen met de bewoners. 'Het was één groot feest om die ochtend daar te mogen zijn', gaf Tineke van der Brink aan. 'De dankbaarheid van zowel de bewoners als van de medewerkers heeft mij te denken gezet dat je in drie uur een verschil kan maken, allereerst voor mijzelf', glundert ze.

Martijn Stoffelsen de kopman van zijn Rabobankploeg was actief bij het timmeren van twee verrijdbare moestafels voor de Schauw van Zorggroep Noordwest-Veluwe. Het was de bedoeling dit met de mannelijke bewoners te doen. Maar door de koude wind, zaten de heren vooral achter het raam toe te kijken. Af en toe werden er ritjes gemaakt op de duofiets. Zo ging Stoffelsen met de heer Den Herder op pad naar de bank. Al zijn hele leven lang bankiert Den Herder bij de Rabobank en vandaag pakte hij zijn kans om met de 'kantoordirecteur' te pinnen. Wel heeft Martijn Stoffelsen nog bedenkingen over de pinwijze van meneer Den Helder. 'Dit wordt nog een gesprekje met de Zorggroep' grapt Stoffelsen.

Waarom deden 23 Rabomedewerkers zaterdag hun werkkleren aan? ,,Als bank willen we het verschil maken. Naast de beweging dat de bank steeds meer op afstand komt met de komst van internet en apps. Willen we laten zien dat we dichtbij en betrokken zijn bij de Puttense samenleving. Na zaterdag zijn de Rabobankmedewerkers voor diverse activiteiten, projecten en initiatieven ingedeeld om gaandeweg het jaar opnieuw de handen uit de mouwen te steken en kleur te geven aan de samenleving. Rabobank Putten is er voor u, ook buiten de muren," aldus Martijn Stoffelsen.