• Tim van Donkersgoed
 • Gert van den Bor & DJ Piemel

  Tim van Donkersgoed
 • Egdbert Dijkhuis & Esther van den Bor

  Tim van Donkersgoed
 • 500 man publiek op het schuurfeest

  Tim van Donkersgoed
 • Zanger Egbert Dijkhuis

  Tim van Donkersgoed
 • De Ermelose Sjonnies

  Tim van Donkersgoed
 • Radio 2 DJ Rick van Velthuysen

  Tim van Donkersgoed
 • Anouk & Esmee van den Bor

  Tim van Donkersgoed

Geslaagd benefietfeest voor Esther

PUTTEN Ruim vijfhonderd kaarten waren er verkocht voor het benefietfeest "Hou Esther op de been" om geld in te zamelen voor een stamceltransplantatie. Het evenement vond zaterdagavond plaats in een boerenschuur aan de Koekamperweg. Het publiek genoot volop van de optredens van zanger Egbert Dijkhuis en DJ's Piemel & Rick van Velthuysen. De Ermelose Sjonnies sloten de avond op geniale wijze af en toen ging het dak er helemaal af.

RADIO2 Het idee van het feest ontstond twee maanden geleden toen actieteamlid Astrid van Ee haar verhaal mocht doen in de uitzending van Rick van Velthuysen op Radio 2. Rick bood Astrid een gratis optreden aan als het actieteam 500 kaarten voor een benefietfeest wist te verkopen. Het actieteam ging de uitdaging aan en regelden al snel een locatie, vergunningen, apparatuur en andere acts die belangeloos wilden meewerken om een volledige feestavond te kunnen organiseren. Uiteindelijk werden ook alle kaarten voor het feest al vooraf verkocht.

MOSKOU Voor Esther van den Bor was het een emotionele avond. Ze heeft MS en gaat de laatste tijd hard achteruit. Om verdere achteruitgang te voorkomen wil ze graag een stamceltransplantatie ondergaan. Deze operaties doen ze voor MS-patiënten alleen in het buitenland en worden niet vergoed door de Nederlandse verzekeringsmaatschappijen. De afgelopen drie maanden was er door het actieteam "Hou Esther op de been" al ruim 55.000 euro van de benodigde 70.000 euro opgehaald. De benefietavond was de laatste activiteit van het actieteam en ze hebben er vertrouwen in dat het streefbedrag gehaald gaat worden. Maandag vertrekt Esther naar Moskou waar ze een maand zal verblijven. De eerste dagen zijn nodig voor allerlei onderzoeken en daarna zal de stamceltransplantatie plaats gaan vinden. Tien dagen zal haar man Gert bij haar zijn ter ondersteuning. Daarna zal ze er een aantal weken alleen voor staan om hopelijk vervolgens met meer energie terug naar Nederland te keren.