• Henk Hutten

Opgestapte wethouder Priem: 'Niet gelukt om dingen voor elkaar te krijgen'

PUTTEN Wethouder Gerbert Priem geeft in een vraaggesprek met de gemeentelijke communicatieafdeling aan dat hij ,,al een tijdje worstelt met de vraag of hij door moet gaan in zijn functie". Dat blijkt uit stukken die in handen zijn van deze krant. Vandaag werd bekend dat de wethouder na ruim twee jaar ,,in het belang van de inwoners" stopt

Priem noemt het besluit om te stoppen ,,een emotioneel proces van wikken, wegen en uiteindelijk een knoop doorhakken", iets dat hij samen met zijn naasten heeft gedaan. ,,Die zagen mijn worsteling natuurlijk ook. Dit raakt ons echt." 

GROTE PORTEFEUILLE Hij was als wethouder verantwoordelijk voor een groot aantal zaken. Welzijn, WMO-zorg, jeugdbeleid en jeugdzorg, participatie en sociale zaken, economische zaken, sport, onderwijs, milieu, volksgezondheid en project duurzaamheid had hij onder zijn hoede. 

Over de zwaarte van zijn portefeuille zegt Priem het volgende: ,,Met het complete sociale domein en met duurzaamheid is mijn portefeuille inderdaad goed gevuld. De stapeling van veranderingen op sociaal terrein en onze ambities op het terrein van duurzaamheid namen mij meer dan volledig in beslag. Dat is best zwaar. Maar dat is geen excuus. Je moet dingen voor elkaar zien te krijgen. En dat op de manier zoals jij dat graag wilt. Daarvoor ben ik wethouder geworden. Ik stel vast dat dit mij met name in de laatste maanden onvoldoende is gelukt." 

KLUS Hij geeft aan ,,met gemengde gevoelens" terug te kijken op zijn wethouderschap. ,,Je begint niet aan een klus om er halverwege mee te stoppen. Dat doet pijn. Tegelijkertijd kijk ik met een goed gevoel terug op de collegialiteit binnen het college. Wij hebben echt mooie stappen gezet en samen vormen wij een goed team. Ook wil ik graag mijn waardering uitspreken voor de ambtenaren van de gemeente. Die hebben mij steeds loyaal met raad en daad terzijde gestaan."

Priem werkt de komende maand nog zijn agenda af en zorgt voor een goede overdracht voor zijn opvolger. Wie dat wordt, is nog niet bekend.