• Steven van Hell tijdens de laatste editie van de Ossenmarkt.

    Donkersgoed Multimedia

Puttenaar Steven van Hell ontvangt erepenning

PUTTEN Puttenaar Steven van Hell heeft vrijdagmiddag 3 januari een erepenning van de gemeente Putten in ontvangst mogen nemen. Van Hell kreeg de penning van burgemeester Lambooij tijdens een vrijwilligersbijeenkomst bij Museumboerderij De Mariahoeve. Reden voor het eerbetoon is zijn jarenlange inzet voor de gemeente Putten en Museumboerderij De Mariahoeve. 

Van Hell sloot 1 januari 2020 zijn hoofdstuk als vrijwilliger af. Jarenlang was hij de drijvende kracht achter de museumboerderij. Daarnaast was hij ruime tijd actief als bestuurslid van het Puttense Historisch Genootschap. 

ALS EEN HUIS Volgens burgemeester Lambooij kan de heer Van Hell met een gerust hart afscheid nemen: ,,De Mariahoeve staat letterlijk en figuurlijk als een huis. Zeker 1.000 uur heeft Van Hell in de verbouwing gestoken en ook na de verbouwing bleef hij een van de drijvende krachten achter de museumboerderij". 

De Mariahoeve is één van de Puttense kroonjuwelen, vindt burgemeester Lambooij: ,,Een rijksmonument dat het predicaat monument met recht draagt. Maar ook een plek waar veel samen komt. De geschiedenis wordt hier doorgegeven en het is natuurlijk ook een plek waar het gewoon goed toeven is. Dat is belangrijk in een streek waar het toerisme een factor van betekenis is".