• Stichting Living Memories

Moeder 'Dappere Daan' ambassadeur Stichting Living Memories

PUTTEN Bertine van de Poll, moeder van 'Dappere Daan' uit Putten die op 14-jarige leeftijd overleed aan leukemie, is ambassadeur geworden van Stichting Living Memories. De schrijfster van het boek 'Huil maar niet mama... alleen mijn bloed is ziek' zet zich hiermee in voor het maken van blijvende herinneringen aan kinderen die gaan overlijden. Stichting Living Memories maakt kosteloos audio- en videoportretten van deze ernstig zieke kinderen voor hun nabestaanden.

,,Ik weet helaas hoe het voelt om een kind te verliezen", vertelt Bertine. In haar boek beschrijft ze het ziekteproces van haar bijzondere zoon met Downsyndroom. Daan overleed bijna twee jaar geleden en Bertine is steeds vaker bang dat ze dingen van hem vergeet. ,,Ik merk dat ik steeds meer de behoefte krijg om beelden terug te kijken. Even dat stemmetje horen of hem nog even zien lachen."

Stichting Living Memories richt zich op het gewone leven van het kind. Samen aan tafel een broodje eten, een spelletje spelen of knuffelen. Juist deze dagelijkse dingen worden erg gemist als een kind er niet meer is. In maximaal één dag worden de kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar met hun geliefden vastgelegd. Bertine hoefde niet lang over het ambassadeurschap na te denken. ,,Ik zei meteen: 'Ja ik wil!'. Beelden zorgen ervoor dat de herinnering levend blijft. Door Stichting Living Memories blijft er voor iedere ouder na het overlijden van het kind iets moois achter."

Bertine is de tweede ambassadeur naast journaliste en columniste Roos Schlikker. Om het vastleggen van het levensverhaal voor iedereen bereikbaar te maken, kiest de stichting ervoor om de portretten kosteloos aan te bieden. Dit betekent dat alle kosten gedragen worden door donateurs, fondsen en sponsors. Meer informatie over de stichting kun je vinden op www.stichtinglivingmemories.nl.