Nationale Sportweek 2015 in Putten

PUTTEN In de week van 18 tot en met 25 april vindt de Nationale Sportweek plaats. Sportverenigingen, scholen, gemeenten en andere aanbieders van sport en bewegen organiseren tijdens deze week in het hele land sportieve activiteiten. Zo kan iedereen ontdekken hoe leuk, gezond en vooral gezellig het is om te sporten en te bewegen. Puttense sportverenigingen sluiten zich deze week aan bij dit gezamenlijke doel.

door Angela de Graaf

Tijdens de Nationale Sportweek 2015 zetten Puttense sportverenigingen hun deuren wagenwijd open voor iedereen die ook maar iets geïnteresseerd is. Er zijn dit jaar tijdens de Nationale Sportweek verschillende mogelijkheden om een sport te beoefenen en sfeer te proeven bij de Puttense sportverenigingen. De verenigingen organiseren namelijk in deze week diverse clinics en houden open huis. Daarnaast is er ruimte om deel te nemen aan trainingen en te kijken naar demonstraties. Iedereen, van jong en oud, kan daardoor deze week kennis maken met diverse sporten.

Thema

Dit jaar is het thema van de Nationale Sportweek 'Ik neem je mee'. Een thema dat eenvoudigweg betekent dat enthousiaste sporters een maatje, zusje, broertje, vader, moeder, ouder of grootouder mogen meenemen en samen deelnemen aan de beweegactiviteiten. Ouders en grootouders kunnen natuurlijk ook hun kind of kleinkind meenemen om lekker samen te gaan sporten.

Opening

Dit jaar openen we de sportweek gezamenlijk op zaterdag 18 april. Het Fontanusplein in het centrum van Putten wordt voor deze speciale gelegenheid omgebouwd tot een sport- en spelplein waar vele sportieve activiteiten te doen zijn. Om 13.00 uur wordt er afgetrapt met een demonstratie van een echte balkunstenaar die de mooiste voetbalkunstjes zal laten zien. Vervolgens zullen verschillende sportactiviteiten plaatsvinden op de velden.

Puttense sportverenigingen presenteren zich met activiteiten, maar ook met een kraam. Hier is de mogelijkheid om vragen te stellen en informatie op te doen over de sportverenigingen. Naast de sportieve aspect is er tijdens de opening ook ruimte voor een gezond tintje. Bij het gezonde hoekje kunnen de bezoekers een heerlijke gezonde traktatie voor zichzelf maken.

Sportpakket

Intersport Putten zet zich in voor de deelnemers van de sportweek. Bij elke activiteit die je mee doet krijg je namelijk een sticker. Als de deelnemers drie stickers hebben gekregen kunnen zij dit plakken op de stickerkaart. De volle kaart kun je inleveren bij de Intersport in Putten voor een sportpakketje met goodies.

Scholen

De Puttense scholen zullen deze week ook zeker niet te kort komen. JongPutten gaat namelijk de hele week op tour langs de scholen om ochtendgymnastiek te verzorgen, op zoek te gaan naar de fitste juf en meester én ondersteuning te bieden tijdens de KoningsSpelen.

Extra informatie

Belangstellenden die op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen rond de Nationale Sportweek, kunnen de website www.jongputten.nl in de gaten houden.

Foto: Tijdens de Nationale Sportweek 2015 staan er diverse activiteiten op het programma voor de jongeren.