• Bosbad Putten

Natuurlijke bronnen voorsubtropisch klimaat Bosbad Putten

PUTTEN Bosbad Putten is het actieplan 'Natuurlijk Bosbad Putten' gestart: een plan om het zwemparadijs gasloos te maken. De eerste concrete stap is de installatie van een hoog rendement warmtepomp in 2020. Hiermee is een investering van ruim 1,1 miljoen euro gemoeid. Door een garantstelling van de Gemeente Putten, kan Bosbad Putten deze reuzensprong voorwaarts in duurzaamheid maken.

Bosbad Putten verbruikt nu ongeveer 350.000 kubieke meter gas per jaar (2018). De HR-warmtepomp brengt dit huidige gasverbruik terug tot vrijwel nul. In mei 2020 opent Bosbad Putten een nieuwe wildwaterbaan die het energieverbruik doet stijgen. Maar dankzij de HR-warmtepomp zal de CO2-uitstoot ook dan niet stijgen ten opzichte van nu. De bouw van de wildwaterbaan is inmiddels gestart.

Bosbad Putten gaat met het duurzaamheidsplan in feite terug naar de oorsprong van het zwembad, zeventig jaar geleden. Toen werd het zwemwater opgewarmd door de natuur: de warmte van de zon. In de toekomst zullen zon, wind en aardwarmte de natuurlijke bronnen zijn voor het heerlijke subtropische klimaat in Bosbad Putten. Zodat iedereen kan genieten van comfort en plezier zonder negatieve gevolgen voor de aarde.