• archieffoto ter illustratie

    archief

Project Vale Ouwe gereed voor ingebruikname

PUTTEN Na veel voorbereidingswerk is op 8 maart 2019 de zonne-energie Coöperatie PutterZon bij de notaris opgericht. De coöperatie richt zich op het opwekken van duurzame elektriciteit gebruikmakend van de Postcoderoos Regeling. Binnen deze regeling realiseert de coöperatie het zonne-energie park met kapitaal dat door de leden van de coöperatie ingebracht is. De deelnemende leden profiteren doordat zij geen energiebelasting hoeven te betalen over de elektriciteit die voor hen door de coöperatie opgewekt wordt.

De coöperatie verkoopt de opgewekte elektriciteit aan een energieleverancier en kan van de opbrengst haar exploitatiekosten betalen. Het zonne-energie park en de leden moeten zich bevinden in een aaneengesloten groep van postcodes, de postcoderoos. Na al dit voorwerk heeft de zonne-energie Coöperatie PutterZon U.A. nu een belangrijke mijlpaal bereikt. De coöperatie heeft haar eerste project, het project Vale Ouwe, gereed voor ingebruikname. Een project van 480 zonnepanelen dat soepel tot stand is gekomen dankzij samenwerking met het bestuur van PLTC de Vale Ouwe, penningmeester Jan van Gessel, de samenwerking met de gemeente Putten en de samenwerking met diverse andere partijen betrokken bij de realisatie en de installatie.

Daarnaast hebben de 31 leden van de coöperatie een cruciale rol gespeeld bij de realisatie. In zeer korte tijd hebben de leden het benodigde kapitaal bijeen gebracht door middel van hun ledenparticipaties in Coöperatie PutterZon U.A.

De installatie wordt op dinsdag 27 augustus om 16.00 uur officieel in gebruik genomen door wethouder Priem van de gemeente Putten,
die, naast sport, milieu en duurzaamheid in zijn portefeuille heeft. Naast het realiseren van haar eigen project heeft het bestuur van de coöperatie tegelijkertijd ook meegewerkt aan het realiseren van een 57-panelen zonne-energie park voor de PLTC De Vale Ouwe zelf.

In totaal liggen er nu dus 537 zonnepanelen op de diverse daken van het tennispark. Het bestuur van PutterZon laat het niet bij één project en is naarstig op zoek naar geschikte daken voor het volgende project. Het bestuur wil dan ook graag in contact komen met eigenaren van daken die goed op het zuiden liggen en sterk en groot genoeg zijn voor ongeveer 500 panelen. Ook wil
het bestuur graag in contact komen met inwoners van Putten die belangstelling hebben deel te nemen in het volgende project. Zowel eigenaren van daken alsook potentiële leden kunnen zich bij de voorzitter melden ( wout@woutworks.nl of 06 5155 7273).